Családireceptkönyv.hu

Kuglóf


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 300 g cukor (kevesebb is elég lenne sztem)
- 2,5 dl rizstej
- 36 dkg liszt
- 1,5 sütőpor
- kb 4 dkg kakaó

Elkészítés:


1. Kikeverem a tojássárgákat a vajjal és cukorral.

2. Lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, összekeverem.

3. Száraz alapanyagokat hozzákeverem a tojássárgájás vajhoz felváltva a tejjel

4. Tojáshabot felverem, hozzákeverem óvatosan a többihez.

5. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába beleöntöm.

6. 160 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
650. Francia mákos krémes
650. Francia mákos krémes

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenlént kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos keksztekercs (Erzsi)
Kókuszos keksztekercs (Erzsi)

A tésztát összekeverjük és addig adunk hozzá kávét hogy formázható masszát kapjunk. Nedves alufólia lapon kinyújtjuk, laposra nyomkodjuk. Kikeverjük a krémet és a kakaós rétegre si...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrófánk/egérke/cukros kakaóba forgatva
Túrófánk/egérke/cukros kakaóba forgatva

Kb. 30 percre hűtőbe tenni utána forró olajban kisütni,evő- vagy kiskanállal kell szaggatni,azért,mert gyorsan sül és hogy belül is megsüljön utána még melegen cukros kakaóba forga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Túrós  zserbó
Túrós zserbó

A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kettévesszük, hűtőben 1 órát pihentetjük. A sárga lap hozzávalóit is összegyúrjuk. Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk