- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 300 g cukor (kevesebb is elég lenne sztem)
- 2,5 dl rizstej
- 36 dkg liszt
- 1,5 sütőpor
- kb 4 dkg kakaó
1. Kikeverem a tojássárgákat a vajjal és cukorral.
2. Lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, összekeverem.
3. Száraz alapanyagokat hozzákeverem a tojássárgájás vajhoz felváltva a tejjel
4. Tojáshabot felverem, hozzákeverem óvatosan a többihez.
5. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába beleöntöm.
6. 160 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük.
A tojásokat a porcukorral -gépi habverővel- habosra verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a gesztenyemasszát. A muffin tepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűValamennyi hozzávalóját összekeverjük. Habszifonba tesszük és 2 patront engedünk bele (eggyel folyós marad). Azonnal fogyasztható
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMargarint, tojást, cukrot, fűszerkeveréket géppel jól összekeverjük. Közben 7 ek mézet 1 evőkanál szódabikarbónával tűzön fehéredésig összevegyítjük és az előző masszához keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFél kiló megkelesztett élesztővel, kanál cukorral és sóval, langyos vízzel vagy tejjel zsemletésztát készítünk. Mély tálban meleg helyen duplájára keljen meg. lábasban zsírt forrós...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz