menu

Családireceptkönyv.hu

Kuglóf


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 300 g cukor (kevesebb is elég lenne sztem)
- 2,5 dl rizstej
- 36 dkg liszt
- 1,5 sütőpor
- kb 4 dkg kakaó

Elkészítés:


1. Kikeverem a tojássárgákat a vajjal és cukorral.

2. Lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, összekeverem.

3. Száraz alapanyagokat hozzákeverem a tojássárgájás vajhoz felváltva a tejjel

4. Tojáshabot felverem, hozzákeverem óvatosan a többihez.

5. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába beleöntöm.

6. 160 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Gesztenyés cupcake
Gesztenyés cupcake

A tojásokat a porcukorral -gépi habverővel- habosra verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a gesztenyemasszát. A muffin tepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, é...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki mousse (paleo)
Csoki mousse (paleo)

Valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Habszifonba tesszük és 2 patront engedünk bele (eggyel folyós marad). Azonnal fogyasztható

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergő
Mézeskalács (sose keményedik meg)
Mézeskalács (sose keményedik meg)

Margarint, tojást, cukrot, fűszerkeveréket géppel jól összekeverjük. Közben 7 ek mézet 1 evőkanál szódabikarbónával tűzön fehéredésig összevegyítjük és az előző masszához keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Egérkék (Margit néni süteményes könyvéből)*
Egérkék (Margit néni süteményes könyvéből)*

Fél kiló megkelesztett élesztővel, kanál cukorral és sóval, langyos vízzel vagy tejjel zsemletésztát készítünk. Mély tálban meleg helyen duplájára keljen meg. lábasban zsírt forrós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk