- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 300 g cukor (kevesebb is elég lenne sztem)
- 2,5 dl rizstej
- 36 dkg liszt
- 1,5 sütőpor
- kb 4 dkg kakaó
1. Kikeverem a tojássárgákat a vajjal és cukorral.
2. Lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, összekeverem.
3. Száraz alapanyagokat hozzákeverem a tojássárgájás vajhoz felváltva a tejjel
4. Tojáshabot felverem, hozzákeverem óvatosan a többihez.
5. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába beleöntöm.
6. 160 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük.
A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk. A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÖsszeállítás: alulra kerül a barna piskótalap, melyet vékonyan megöntözünk a szirup felével, erre simítjuk rá a fehér krémet, majd helyezzük rá a diós piskóta lapot. Azt ismételten...
Elkészítési idő: 2óra 30perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175 fokra (alsó-felső sütés légkeverés nélkül). Egy kb. 20 cm x 30 cm nagyságú tepsit (vagy egy 28 cm átmérőjű tortaformát) kikenünk kókuszzsírral és meghintj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű