- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 300 g cukor (kevesebb is elég lenne sztem)
- 2,5 dl rizstej
- 36 dkg liszt
- 1,5 sütőpor
- kb 4 dkg kakaó
1. Kikeverem a tojássárgákat a vajjal és cukorral.
2. Lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, összekeverem.
3. Száraz alapanyagokat hozzákeverem a tojássárgájás vajhoz felváltva a tejjel
4. Tojáshabot felverem, hozzákeverem óvatosan a többihez.
5. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába beleöntöm.
6. 160 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük.
A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 1 evőkanál cukorral, hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk némi lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből, a grízzel tejbegrízt főzök, jó sűrűnek kell lennie. Hagyom kihűlni. Amíg a gríz hűl, addig a túrót krumplinyomóval áttöröm és hozzáadom a cukrot, sót, van. cukrot, a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és evőkanállal a forró olajba szaggatjuk. Egyszerre csak keveset tegyünk bele, mert sülés közben megnőnek a fánkok. Pofon egyszerű!
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű