100 gvaj
100 gbúzafinomliszt
100 greszelt sajt
1 dbtojás sárgája
A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A káposztát reszeljük és sóval, borssal megdinszteljük. A palacsintához a tojásokat a tejjel kikeverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, olajat, sót, cukrot és kellő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Juhtúrónál kevesebb só kell a tésztába. Majd kiszaggatjuk, lekenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a hagymát lereszeljük és kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon. Összegyúrása-dagasztása után...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű