100 gvaj
100 gbúzafinomliszt
100 greszelt sajt
1 dbtojás sárgája
A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Verd fel a tojásokat egy villával vagy habverővel, majd gyúrd össze őket az összes többi hozzávalóval. Közben melegítsd elő a sütőt 160 fokra, légkeverés funkcióra. A tésztát két...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg lisztet összegyúrunk 10 dkg margarinnal (vagy vajjal), 10 dkg főtt áttört burgonyával és csipet sóval. Vékonyra nyújtva nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyik közepére...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesMindent összegyúrunk, gyújtani szaggatni, sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű