Családireceptkönyv.hu

Sajtos kréker


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 gvaj
100 gbúzafinomliszt
100 greszelt sajt
1 dbtojás sárgája

Elkészítés:


A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Sajtos kréker

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
magvas pogácsa
magvas pogácsa

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, végül a magv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas-sajtos kifli
Vajas-sajtos kifli

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sonkás mustáros csiga
Sonkás mustáros csiga

A leveles tésztát kitekerjük, és rásimítjuk a mustárt. Elrendezzük rajta a sonkaszeleteket, majd megszórjuk a megtisztított, felaprított újhagymával és a lereszelt sajttal. Óvatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anna
Sajtos perec
Sajtos perec

A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk