A tésztához
500 g liszt
30 g friss élesztő
280- 300 ml tej
70 g cukor
50 g vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A tésztához A tojásfehérjét 5 dkg porcukorralhabbá verjük. A sárgáját elkeverjük az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. A lisztet a vaníliás cukrot, a mákot, a por...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt, a vizet és a darált lenmagot turmixoljuk össze. Majd adjuk hozzá a lisztet és egy kanállal keverjük el. A tészta morzsálódni fog (de ez nem baj!) A morzsás masszát önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot összekeverjük kézi habverővel a fahéjjal a vízzel ,sóval bele ütjük a tojásokat bele öntjük az olajat és ezt is jól összekeverjük evőkanállal adagoljuk bele a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el, amihez a a málnát szitán áttörjük majd a vaj kivételével összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Vízgőz fölött állandó kevergetés mellett besű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes