A tésztához
500 g liszt
30 g friss élesztő
280- 300 ml tej
70 g cukor
50 g vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
.Összegyúrni keményre ,nyújtani és formára szaggatni :) akár egy hétig is puha.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a margarint. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk az előzőekhez. A narancs héját lereszeljük és kifacsarjuk a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokasos módon elkeszitjuk a palacsintat Vaniliakrem : A pudingport keves hideg tejjel csomomentesre keverjuk Utana hozza ontjuk a tobbi tejet es a cukrot,es krémmé fozzuk Me...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűCélszerű a fahéjas porcukorral kezdeni, mert később már nem lesz rá idő.. :) Aztán a csokiöntethez a keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben. A maradék tejet kis lábosba tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes