10 lyžíc kryštálového cukru
20 lyžíc hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
400 ml vody
1 lyžička sódy bikarbóny
8 + 4 lyžice mletých vlašských orechov
Voliteľné: 4 + 4 lyžice domácej marmelády alebo džemu
V miske zmiešame cukor, múku, vodu, 8 lyžíc vlašských orechov a ak chceme pridáme aj 4 lyžice džemu či marmelády. Do zmesi vmiešame aj jedlú sódu, prášok do pečiva a dobre premiešame.
Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 30×20 cm. Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň navrstvíme cesto. Zmes by mala pripomínať konzistenciu hustej smotany. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút (v závislosti na rúre). V prípade pochybností môžeme cesto skontrolovať špáradlom.
Horúci koláč potrieme zvyšnou marinádou a posypeme zvyšnými orechmi a odstránime papier na pečenie.
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elturmixoljuk a szétnyomkodott banánt a joghurttal, tojással és a datolyasziruppal. Hozzáadjuk a narancshéjat és levet is. Egy másik tálban összekeverjük a datolyát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát és a tojást és simára keverjük. Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű