Bravčová pečeň
Bravčová slanina
Cibuľa
Soľ,korenie,horčica
Ja dodrzujem pomer 1:1:1
Koľko cibule,tolko pečene a slaniny.
2 kg cibule osmažíme na masti do sklovita a necham vychladnúť( chystám si ju deň vopred)
Umytú pečeň a slaninu nakrájame a pomelieme na mlynčeku spolu s cibuľou.( Striedavo hádžem do mlynčeku).Meliem 2x,pasteka je potom hladká a krémová.
Pomletu zmes ochutíme soľou, čiernym korením a pridám 1-2 poháre horčice( podľa chuti).Dobre vymiešame.
Umyté suché poháre naplním zmesou,dam do hrnca a zalejeme vodou " po ramienka" .Privedieme do varu a varíme 2 hodiny.Vypneme a ešte pár hodín ich nechávam v hrnci,nech prirodzene vychladnú.Z tejto dávky vyjde cca 30 malých výživových poharikov.
Elkészítés: Alaposan mosd meg a lime-okat forró vízben, majd reszeld le a héjukat. Facsard ki a levüket, kb. 1,5 dl lesz. A reszelt héjat a facsart lével (és a kifacsart citromo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk (az összeugrott cukor olvadjon vissza a tejbe, legyen egynemű.) Közben a tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkét összmarék friss útifűlevelet ledarálok vagy összeturmixolok. Ezt a pépet összefőzöm 30 dkg nádcukorral és 25 dkg valódi mézzel. Kevés vizet adok hozzá, hogy oda ne égjen. Fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű