75 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1,5 dl tej
2 kávéskanál cukor
3,75 dkg friss élesztő
3 evőkanál fehérbor
3 teáskanál só
2 tojás
7,5 dkg vaj
bele való: 45 dkg kész, kihűtött káposzta töltelék
tetejére, lekenéshez: 2 tojássárgája, kevés tejszín, hogy folyós állagú legyen
1. Az élesztőből, a tej feléből, és egy kevés lisztből híg kovászt készítünk és kb. 2 órán át meleg helyen érleljük. 2. Ezután a mazsola, a gyümölcsök és a mandula kivételével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tejet és a tejszínt, sót, cukrot, 1 vaníliarúd kikaprat magjait, a tojásokat és az élesztőt szoba robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat egy tálba tesszük, összegyúrjuk, megkelesztjük és 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. A krémhez a margarint és porcukrot összekeverjük, és a tojásfehérjéből készült h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű