Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Négerkocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojássárgája + 6 tojásfehérje
15 dkg margarin
25 dkg cukor + 40 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 dl tej
25 dkg liszt
lekvár

Máz:
8 dkg vaj
2 dkg kakaó
8 dkg porcukor
2 evők. étkezési keményítő

Elkészítés:


A tojások sárgáját a margarinnal, 25 dkg cukorral habosra keverjük,
Hozzáadjuk a kakaót, szódabikarbónát, tejet és a lisztet.
Kizsírozott tepsiben megsütjük.

A tojásfehérjéket 40dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A tésztát lekvárral megkenjük és rátesszük a habot.

A mázhoz a vajat ikrásodásig megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót, cukrot, keményítőt. A habra kenjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diókrémes-habos szelet
Diókrémes-habos szelet

A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral. Felváltva hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Máglyarakás diétásan
Máglyarakás diétásan

Először állítsd össze a tésztát. Mindent mérj ki egy tálba, majd keverd össze. Egy 29×29 cm nagyságú szilikonos tepsibe lapítsd a masszát. A megpárolt almákkal borítsd be, kend le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Édes gofri
Édes gofri

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük. A liszthez hozzáöntjük jó sűrű keve...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós, narancsos  kevert
Diós, narancsos kevert

A lisztet, a cukrot, az olajat, a sütőport, a 3 tojást és a tejet egy tálban összekeverem. Majd kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Az reszelt narancs héjat és az összet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk