6 tojássárgája + 6 tojásfehérje
15 dkg margarin
25 dkg cukor + 40 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 dl tej
25 dkg liszt
lekvár
Máz:
8 dkg vaj
2 dkg kakaó
8 dkg porcukor
2 evők. étkezési keményítő
A tojások sárgáját a margarinnal, 25 dkg cukorral habosra keverjük,
Hozzáadjuk a kakaót, szódabikarbónát, tejet és a lisztet.
Kizsírozott tepsiben megsütjük.
A tojásfehérjéket 40dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A tésztát lekvárral megkenjük és rátesszük a habot.
A mázhoz a vajat ikrásodásig megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót, cukrot, keményítőt. A habra kenjük.
A piskóta előkészítése: A puncsroládhoz 2 tojásból piskótát sütünk, majd ha kihűlt a tészta nagyobb morzsákra csipegetjük szét. Az édes morzsát egy éjszakán át konyharuhával letak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítem el, mert a töltéskor teljesen hidegnek kell lennie. A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúr...
Elkészítési idő: 10 ó Nehézség: Könnyű1. 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. 2. Lefedve duplájára kelesztjük. 3. Miután megkelt, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen, kb. 30 perc alatt megkelesztjük. A sütőlapot kikenjük olajjal. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük majd 8 egyforma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű