6 tojássárgája + 6 tojásfehérje
15 dkg margarin
25 dkg cukor + 40 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 dl tej
25 dkg liszt
lekvár
Máz:
8 dkg vaj
2 dkg kakaó
8 dkg porcukor
2 evők. étkezési keményítő
A tojások sárgáját a margarinnal, 25 dkg cukorral habosra keverjük,
Hozzáadjuk a kakaót, szódabikarbónát, tejet és a lisztet.
Kizsírozott tepsiben megsütjük.
A tojásfehérjéket 40dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A tésztát lekvárral megkenjük és rátesszük a habot.
A mázhoz a vajat ikrásodásig megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót, cukrot, keményítőt. A habra kenjük.
A pekándiót tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és áztassuk 2 órán át. Az alaphoz a diót daráljuk le. A citromot mossuk meg, reszeljük le a héját, majd keverjük a dará...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). A krémmel töltjük meg a lapokat. Tetejére csokimáz kerül. A mázhoz: 4 evőkanál kakaópor 4 evőkanál cukor...
Elkészítési idő: