Családireceptkönyv.hu

Négerkocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojássárgája + 6 tojásfehérje
15 dkg margarin
25 dkg cukor + 40 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 dl tej
25 dkg liszt
lekvár

Máz:
8 dkg vaj
2 dkg kakaó
8 dkg porcukor
2 evők. étkezési keményítő

Elkészítés:


A tojások sárgáját a margarinnal, 25 dkg cukorral habosra keverjük,
Hozzáadjuk a kakaót, szódabikarbónát, tejet és a lisztet.
Kizsírozott tepsiben megsütjük.

A tojásfehérjéket 40dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A tésztát lekvárral megkenjük és rátesszük a habot.

A mázhoz a vajat ikrásodásig megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót, cukrot, keményítőt. A habra kenjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edina
Puncsrolád (eredeti svéd recept)
Puncsrolád (eredeti svéd recept)

A piskóta előkészítése: A puncsroládhoz 2 tojásból piskótát sütünk, majd ha kihűlt a tészta nagyobb morzsákra csipegetjük szét. Az édes morzsát egy éjszakán át konyharuhával letak...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli, a tökély
Bejgli, a tökély

Először a tölteléket készítem el, mert a töltéskor teljesen hidegnek kell lennie. A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúr...

Elkészítési idő: 10 ó
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas - Fahéjas fantan - OK
Fahéjas - Fahéjas fantan - OK

1. 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. 2. Lefedve duplájára kelesztjük. 3. Miután megkelt, liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranydukátos bukta
Aranydukátos bukta

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen, kb. 30 perc alatt megkelesztjük. A sütőlapot kikenjük olajjal. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük majd 8 egyforma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk