menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g liszt + 1 tk
1 csapott kk só
250g vaj/margarin
175 g tejföl
1 kisebb tojás a tetejére
150 g trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót.
Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
(Itt nekem a tészta nagyon ragadt, ezért 1 púpos teáskanálnyi liszttel megszórt felületen gyúrtam át. Így már könnyebben kezelhető lett a massza.)

Egy zacskóba csomagolva pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.

A sütőt előmelegítjük, a sajtot lereszeljük.

A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk. Lisztbe mártott, éles késsel 1 cm széles, és kb. 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Lekenjük egy felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt szép barnára sütjük

Sajtos rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós kevert
Diós kevert

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat zsírral és 5 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként eldolgozzuk benne a darált diót. A fehérjékből 2 evőkanál porcukorral k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
3 bit szelet (kekszes)
3 bit szelet (kekszes)

Egy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. (Szorosan egymás mellett legyenek.) Karamell réteg készítése: A karamellhez öntsük b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eta szelet
Eta szelet

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, a tojások sárgáját kevertetjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport és a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pite - almás-béles (anyu-féle)
Pite - almás-béles (anyu-féle)

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, nyújtjuk, megtöltjük és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk