300 g liszt + 1 tk
1 csapott kk só
250g vaj/margarin
175 g tejföl
1 kisebb tojás a tetejére
150 g trappista sajt
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót.
Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
(Itt nekem a tészta nagyon ragadt, ezért 1 púpos teáskanálnyi liszttel megszórt felületen gyúrtam át. Így már könnyebben kezelhető lett a massza.)
Egy zacskóba csomagolva pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
A sütőt előmelegítjük, a sajtot lereszeljük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk. Lisztbe mártott, éles késsel 1 cm széles, és kb. 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Lekenjük egy felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt szép barnára sütjük
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűT sárgája ,cukor habosra ,majd apródonként az 1 dc olaj. 0,5 l liszt szódab.,fahéj. Fehérje hab Össze dolgozzuk. Zsírozott ,lisztezett tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk durv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük. Sima csöves nyomóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az anyagokból masszát készítünk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és ebből fánkot szaggatunk, tojással megkenjük, fél dióbéllel megtűzdeljük és közepesen meleg sütőben lassan megsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz