Családireceptkönyv.hu

Alma köntösben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojásfehérje
4 tojássárgája
15 dkg kristálycukor
1 db citrom
20 dkg liszt
1-2 db alma
porcukor
olaj
A mártáshoz
6 dl tej
1 vaníliarúd
2 tojássárgája
1 dl tejszín
2-3 evőkanál kristálycukor
Kakaópor
őrölt fahéj

Elkészítés:


A tejet a vaníliarúddal felmelegítjük.
2 tojássárgájából vaníliakrémet csinálunk. Kevés tejszínt öntünk Hozzá, hozzákeverjük a vaníliás tejet, és a tűzre visszatéve addig melegítjük folytonos kevergetés mellett, amíg a tojássárgája besűríti a tejet.
Cukrot, kakaóport, és ízlés szerint őrölt fahéjat adunk hozzá. Kevés hideg tejszínt keverünk még bele, majd félretesszük.
A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A 4 tojássárgájához tejet adunk, kevés citromhéjat reszelünk bele, és 2-3 evőkanál cukrot adunk hozzá. Lassan beleadagoljuk a lisztet. A tojáshabot óvatosan hozzákeverjük, ez lesz a tésztánk.
Az almákat kicsumázzuk, és felkarikázzuk. Megforgatjuk lisztben, a masszába mártjuk, és nem túl forró olajban kisütjük. Figyeljünk, hogy az olaj éppen megfelelő hőmérsékletű legyen, mert ha túl forró, a hamar megég, ha túl hideg, elázik az olajtól a tészta.
A maradék masszát akár palacsintaként is elkészíthetjük.
A megsült almákat lecsöpögtetjük, egy tányérra halmozzuk, és meglocsoljuk a mártással. Megszórjuk porcukorral, fahéjjal, és fahéjrúddal díszítjük.

Alma köntösben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KARAMELLÁS-KRÉMES SZELET
KARAMELLÁS-KRÉMES SZELET

A kávéporokat kikeverjük a meglangyosított tejjel. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 28x40 cm-es zsírozott, lisztezett tepsiben, 190 °C-on, kb. 25 perc alatt. Tűpróbával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
GYSZERŰ ÉS GYORS SODORT RÉTES
GYSZERŰ ÉS GYORS SODORT RÉTES

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Piskóta tekercs
Piskóta tekercs

Mielőtt elkezdjük kikeverni a piskótát először gyújtsuk be a sütőt hogy forró legyen . Tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy pici sóval és kevés citromlével kemény habbá verjük ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk