30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 kanál cukor
1 egész tojás
1 kanál tejföl
csipetnyi só
dió vagy morzsa
1 kg alma
Fahéj
Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, s egy marék dióval vagy finom morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot és tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.Elömelegített sütöben kb 25 percig sütjük.
Töltelék:
az almát magházától megtisztítjuk, legyaluljuk. 10dkg cukorral addig pároljuk, míg levét elfötte. Fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük
a tésztára. Alma helyett használhatunk cseresznyét és meggyet is.(Én szoktam a töltelékbe is morzsát rakni, miután megfött)
Elkészítés: 1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűJoghurtot az édesítővel elkeverjük, hozzáadjuk a kókuszolajat a sót, majd a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Kb. 1 centisre nyújtjuk a kész tésztát, majd megkenjük a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kő kemény 3 db hozzávalót beküldtem az aprítógépbe és elegyítettem. 5-10 percig hagytam állni, majd előkaptam egy serpenyőt, melyet az ujjam segítségével kikentem kókuszolajjal....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű