1 csomag hatlapos rétestészta.
Töltelék:
50 dkg tisztított, savanykás alma,
1 citrom leve,
2-3 evőkanál méz,
10 dkg mazsola,
10 dkg vágott dióbél,
fél teáskanál fahéj,
porcukor,
1 tojás a tetejére.
A töltelékhez az almát egészen vékony és kis szeletekre vágjuk (nem reszeljük, mert sok levet enged, és péppé válik). A citromot rácsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a mézet, nagyon kevés porcukrot, a diót, a megmosott mazsolát és a fahéjat. Az egészet jól összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Az elfelezett (3 lapos) réteslapra csíkban felkenjük a töltelék felét, majd szorosan összecsavarjuk és rátesszük a sütőlapra. Majd a másik 3 lapot is bekenjük a töltelékkel. Mindkét rúd rétes tetejét bekenjük a felvert tojással, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük
A rizst több vízben megmossuk,félpuhára főzzük bő vízben,majd leöblítjük. 6 dkg vajat,8 dl tejet,16 dkg cukrot,2 vaníliás cukrot összemelegítünk,összekeverjük a lehűtött rizzsel,s...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA lisztet egy edénybe kimérjük, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Egy másikban a puha margarint habosra keverjük a cukrokkal ,majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sü...
Elkészítési idő: 1 éjszaka + 1 ó Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy hideg legyen. Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és közepes méretű kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegolvasztjuk a vajat, és amíg hűl, kikeverjük a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt vajat is hozzáöntjük. Habverővel átkeverjük, majd hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű