6 tojás, 300 g porcukor,
20 g kakaó,
250 g reszelt alma,
150 g darált
dió, 100 g
darás liszt,
1 csomag sütőpor.
A tojássárgáját a porcukorral (kb. 1 órát ) habosra keverjük. Azután belekeverjük a kakaót, a megreszelt almát és a darált diót. A keményre felvert tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel együtt könnyedén a tésztához vegyítjük. A tortaformát kikenjük, kihintjük liszttel, beleöntjük a tésztát, és előmelegített közép meleg sütőben lassan sütjük. A kihűlt tortát két részre vágjuk, megtöltjük krémmel, tetejét és oldalát is megkenjük krémmel, megszórjuk reszelt csokoládéval, és tetszés szerint díszítjük.
Krém:
1 1/2 l tej, 200 g kristálycukor, 20 g kakaó, 200 g vaj.
Elkészítés:
A cukrot meg a kakaót elkeverjük a tejben, beletesszük a vajat, és állandóan keverve felfőzzük. A krémet hűlni hagyjuk, időnként megkevergetjük, és amikor már megdermedt, megtöltjük vele a tortát.
A mákot az eritrittel ledaráljuk. Egy tálban összeforgatjuk a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a citromhéjjal. A banánt a tojásokkal turmixoljuk, és összekeverjük a mákkal. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótát félbevágom, rákenem a krémet, megszórom meggyel. Kívülről is megkenem, díszítem meggyel, mandula szelettel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 22-24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A kekszet késes aprítóval vagy darálóval ledaráljuk, összekavarjuk az olvasztott vajjal, majd a tortaformába kanalazzuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű