2 tojás
fahéj
1 csésze cukor
porcukor
vanília
1/2 csésze olaj
1 csésze tej/viz
liszt
1 sütőpor
1 kg alma
Az almát meghámozzuk, a nagylyukú reszelőn megreszeljük. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, olajat, sütőport, tejet, de lehet tej helyett vízzel is készíteni, a végén annyi lisztet adunk hozzá, hogy vastag tejfölszerű legyen. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd lisztezzük, de lehet papírral is, ebbe beleöntjük a masszának a felét. Szépen elkenjük, hogy az egész tepsit fedje. Rászórjuk az almát, kicsit lelapogatjuk, megszórjuk fahéjjal, majd ráöntjük a massza másik felét. Úgy simítjuk, hogy az almát mindenhol befedje. Közepes tűzön sütjük, mikor kihűlt rászitáljuk a porcukrot. Roppant egyszerű süti, percek alatt kész van mixerrel.
A szalalkálit feloldottam a tejben. A lisztet gyúródeszkára szitáltam, elmorzsoltam benne a margarint. Hozzáadtam a porcukrot, a tojást, a tejfölt és a szalalkális te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a babapiskóta kivételével kézi habverővel összekeverjük abban az edényben, amiben főzni is fogjuk. Eleinte kissé csomós, de ez fel fog oldódni főzés közben. Közepes...
Elkészítési idő: 7 perc Nehézség: KönnyűA tojást, kakaót, mézet, margarint és a porcukrot gőz fölött felfőzzük. Ha langyos, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Két lapot sütünk, 180 C-on, vigyázat, nagyon h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) vízgőz felett összefőzzük Kb. 10 perc.. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, 4 részre osztjuk, és közepes méretű tepsi hátán sütjük....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes