2 közepes alma meghámozva, kimagozva, kisebb kockákra vágva.
fél l. víz
csipet só. egy evőkanál cukor
1,5 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Az almát lábosba tesszük, beleöntjük a vizet. Annyi víz kell bele, hogy éppen ellepje az almákat. Felforraljuk, és puhára főzzük.
Közben a teljfölben simára kavarjuk az étezési keményítőt és ha az alma megfőtt, a habarást hozzáöntjük. Kevregetve átforraljuk, és tálaljuk.
Ha már belejöttünk az almaszósz készítésébe, próbáljuk ki a tejberizst almaszósszal. Kis fahéjjal ízesítve különlegessé tehetjük vele ezt a hagyományos ételünket
Legelőször a sült húst teszem fel. Húst sózzuk, borsózzuk. Zsírt melegítek hagymát teszek rá, utána a húst..engedjen levet, utána fokhagymát és egy pici vizet. Meggymártás:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejföl t összekeverjük a lereszelt fokhagymával, a sóval és a tárkonnyal és bazsalikommal. A cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont megpirítjuk, közben apróra kockázzuk a hagymát, majd a zsírjára sült baconhöz adjuk, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hagyma üveges és picit megbarnult már, rádobjuk a megt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy lábasban felolvasztjuk, kevergetés nélkül. Ha a cukor teljesen felolvadt, akkor megkeverhetjük. Lassan hozzáadogatjuk a langyos tejszínt. Végül a sós vajat, kockánként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű