menu

Családireceptkönyv.hu

Almaszósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes alma meghámozva, kimagozva, kisebb kockákra vágva.
fél l. víz
csipet só. egy evőkanál cukor
1,5 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítés:


Az almát lábosba tesszük, beleöntjük a vizet. Annyi víz kell bele, hogy éppen ellepje az almákat. Felforraljuk, és puhára főzzük.
Közben a teljfölben simára kavarjuk az étezési keményítőt és ha az alma megfőtt, a habarást hozzáöntjük. Kevregetve átforraljuk, és tálaljuk.
Ha már belejöttünk az almaszósz készítésébe, próbáljuk ki a tejberizst almaszósszal. Kis fahéjjal ízesítve különlegessé tehetjük vele ezt a hagyományos ételünket

Almaszósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Fehérboros sajtmártás
Fehérboros sajtmártás

A sajtokat vágd apró darabokra, vagy reszeld le, a tejet melegítsd meg. A vajat hevítsd fel egy lábosban, add hozzá a lisztet, és kevergesd egy-két percig. Amikor aranysárgára piru...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Alfredo szósz
Alfredo szósz

A vajat és az olívaolajat összeolvasztjuk egy lábasban. Rápréseljük a fokhagymát, és megkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, fűszerezzük (fehér borssal szebb), és ha átmelegedett, bel...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Patate all 'alloro - szósz
Patate all 'alloro - szósz

Nagy lángon az egészet összeforraljuk, és kutyuljuk, amíg a felére sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett 1 marék fehér lisztet beleszitálunk. Nagyon finom, í...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Pizzaszósz főzés nélkül
Pizzaszósz főzés nélkül

összekeverni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk