6 darabhoz:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
6 alma
10 dkg marcipánmassza
2 evőkanál narancslekvár
1 tojás
A tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivájjuk.
A narancslekvárral összekeverjük a marcipánmasszát, beletöltjük az almákba a magház helyére, és a gyümölcsöket újból összeillesztjük. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A leveles tésztát hat egyforma darabba vágjuk, egyenként 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 1-1 almát beborítunk vele. A tésztát batyuszerűen összefogjuk, összenyomjuk-nyomkodjuk, és a leeső tésztadarabokból leveleket helyezünk rá. Felverjük a tojást, megkenjük vele a tésztát, és a forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, vagy ribizliöntettel kínáljuk.
A kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem kemény habnak pici sóval, a sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom, majd hozzá szitálom a lisztet, a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összetevőket összekeverjük és egy galuska állagú tésztát kapunk, én egy fakanállal kevertem össze. 2 evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk A tészta magától fordul...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojások fehérjét a csipet sóval habosra keverjük, félretesszük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a 6 tojás sárgájával. A lisztbe belekeverjük az adalékokat, és apránként a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisméretű sütőpapíros tepsiben (25x20) kb. 17 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű