6 darabhoz:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
6 alma
10 dkg marcipánmassza
2 evőkanál narancslekvár
1 tojás
A tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivájjuk.
A narancslekvárral összekeverjük a marcipánmasszát, beletöltjük az almákba a magház helyére, és a gyümölcsöket újból összeillesztjük. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A leveles tésztát hat egyforma darabba vágjuk, egyenként 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 1-1 almát beborítunk vele. A tésztát batyuszerűen összefogjuk, összenyomjuk-nyomkodjuk, és a leeső tésztadarabokból leveleket helyezünk rá. Felverjük a tojást, megkenjük vele a tésztát, és a forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, vagy ribizliöntettel kínáljuk.
Helyezzük a lisztet és a sót egy nagy keverőedénybe, és addig keverjük, amíg alaposan összekeverjük. Készítsen egy kútat a liszt közepén és öntsön az élesztőbe. Melegítsük a tej...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük krumplitörővel vagy villával, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a mazsolát. (Ha van otthon citrom, akkor citromhéjjal is ízesíthetjük.) A palacs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz alapanyagokat - a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport - egy tálban elvegyítjük. A banánokat egy másik tálba tördeljük, hozzáadjuk a megolvasztott kókuszz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű