dkg olasz kockatészta
20 dkg paradicsom
5 dkg mozzarella
1 teáskanál reszelt parmezán
2 evőkanál karikázott újhagyma
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
Az öntethez:
1 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
só
bors
A tésztát sós vízben megfőzzük. A paradicsomot apró, a mozzarellát nagyobb kockákra vágjuk. A tésztával és a paradicsommal, a reszelt parmezánnal, az újhagymával és a bazsalikommal összekeverjük. Öntetként olívaolajat elegyítünk balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk, majd a már összekevert tésztasalátára öntjük.
Szükségünk lesz egy 200 C-os sütőre, de még ne melegítsük elő, korai lenne. Akkor kapcsoljuk be a sütőt, mikor a tojásfehérjével lekenjük a bejgliket. 2 Egy tálba kimérjük a lisz...
Elkészítési idő:Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik...
Elkészítési idő: 1,10 óraA hozzávalókból tésztát keverünk, simára eldolgozzuk, lehet botmixerrel is. Ez a tészta tulajdonképen olyan mint a palacsinta tészta csak sürűbb állagának kell lennie. Az élesztőt...
Elkészítési idő: