1 csirkemell
18 szelet bacon
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi csirkefűszer
só, bors
olívaolaj
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a húsokat. Ezt követően baconbe csomagoljuk mindegyiket. Az átkenés nem csak a jó íz miatt fontos, így a bacon rátapad a húsokra és nem bomlik ki a sütőben. A becsomagolt húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 30-35 percen át. Meg is fordítjuk, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
1. A combokat, a gombát felszeljük. 2. A hagymákat kockázzuk, zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a combokat, a fokhagymát és forgatva lesütjük. 3. Megszórjuk pirospaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan be...
Elkészítési idő: 20+100 Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Ha csak egyetlen bográcsunk van, akkor praktikus előre megfőzni a köretet. Ehhez a szárított gombát merülőmixerrel vagy kávédarálóban porrá őröljük, azután a liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőbe tesszük, átsütjük. A csirke-combokat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a kolbász kisült zsírján néhány percig pirítjuk, majd kivesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz