2 tojás
3 (nagy) evőkanál méz
½ csésze olaj (3dl-es csésze)
½ csésze darált dió
1 ¼ csésze liszt
1-2 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
½ csésze reszelt alma
1-2 evőkanál tej
A muffintepsit kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük (liszt+sütőpor+szódabikarbóna).
A tojásokat felverjük a mézzel és az olajjal. Hozzáadjuk a reszelt almát és a darált diót, majd a fahéjat. Beleadagoljuk a lisztes keveréket (apránként) és a tésztát tejjel lazítjuk.
A masszát a formákba kanalazzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
a muffinok tetejét díszítsük negyed dióval!
A kekszet ledaráljuk és a vajjal és a gyümölcslével összegyúrjuk és a tortaforma alját kibéleljük vele. A túrót áttörjük és összekeverjük az édesítővel, a vaníliás cukorral, cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűGyúrt tészta: A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, sütőport, vajat, tojást és az aromát, majd összegyúrjuk az egészet. Ha nagyon ragadna, adjunk h...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két vékony (egyforma méretű) piskótalapot sütünk belőle, s azokat hagyjuk kihűlni. 2. A bevonathoz való porcukrot kikeverjük a tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű