500 g friss eper
• kristálycukor
• mentalevél díszítésre
Pofonegyszerűen elkészíthető, mégis különleges és mutatós nyári frissítő. Nyomkodjuk szét az epret villával, és ízesítsük tetszés szerint cukorral. Egy tetszőleges formát béleljünk ki folpakkal, töltsük meg az epres kásával, majd tegyük fagyasztóba. Tálaláskor a kását vágjuk szeletekre, és díszítsük mentalevéllel, esetleg tejszínhabbal.
Fagyasztási idő: 4-6 óra.
A tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük egy vastagfalú edénybe a vajat, cukrot és a mézet. Melegítsük össze alacsony lángon az egészet, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ez k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet odatesszük forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk, külön a sárgáját és külön a fehérjét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig habosra kikeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű