500 g friss eper
• kristálycukor
• mentalevél díszítésre
Pofonegyszerűen elkészíthető, mégis különleges és mutatós nyári frissítő. Nyomkodjuk szét az epret villával, és ízesítsük tetszés szerint cukorral. Egy tetszőleges formát béleljünk ki folpakkal, töltsük meg az epres kásával, majd tegyük fagyasztóba. Tálaláskor a kását vágjuk szeletekre, és díszítsük mentalevéllel, esetleg tejszínhabbal.
Fagyasztási idő: 4-6 óra.
1. Tegyük egy edénybe a lisztet, adjuk hozzá a cukrot, a rumot, a tojássárgáját és a tejfölt, dolgozzuk jól ki. 2. A tésztát lefödve pihentessük egy kicsit. 3. Ezután gyúró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 140 fokra. A túrót keverjük krémesre, 8 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a citromhéjjal. A tejszínből verjünk kemény habot és forgassuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlufóliával kibélelek egy kb. 35x30 cm-es sütőtepsit. 1½ kg almát meghámozok és a tepsiben szorosan egymás mellé szeletelek. Kikeverek 8 tojás sárgáját 18 dkg porcukorral vagy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes