30 dkg spagetti.
20 dkg főtt-füstölt sonka,
10-10 dkg vaj és sajt,
2 evőkan paradicsompüré
3 tojás,
5 dkg zsemlemorzsa,
só.
Az apróra tördelt spagettit sós vízben kifőzzük. A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a darált sonkát és a nagyon apró kockákra vágott sajtot. Belekeverjük a spagettibe, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Vajjal kikent, morzsával kihintett tűzálló tálba tesszük, majd a tálat vízzel telt edénybe állítjuk, a tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal és a sütőben 25-30 percig pároljuk.
18 db kis fánkocska sült belőle... Langyos cukros tejbe morzsolom az élesztőt, meleg helyen felfuttatom. A lisztet összekeverem a porcukorral, hozzáadom az olvasztott vajat, tojá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztát főzzük al dente-re a csomagoláson írt utasítás szerint. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról öntsük le a levét. A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk ap...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: KönnyűA kéz meleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni.A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű