Családireceptkönyv.hu

Hagymás rostélyos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet rostélyos (4 x 120-150 g), ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors, kb. 1-1 evőkanál olaj és vaj a sütéshez, 2 evőkanál liszt, 20 g vaj, 3+2 fej felkarikázott vöröshagyma, 500 ml marhaalaplé, 1-2 teáskanál mustár, olaj a hagyma sütéséhez

Elkészítés:


konyhakész húst kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük, majd rostjaira merőlegesen bevagdossuk, a kés lapjával megnyomkodjuk (vagy enyhén megklopfoljuk), sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, forró zsiradékban (olaj + vaj) - oldalanként 2 perc alatt - kérget sütünk rá, kivesszük és félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz 20 g vajat és 3 db felkarikázott vöröshagymát adunk. Világosbarnára pirítjuk, megszórjuk egy evőkanál liszttel, picit továbbpirítjuk, hozzáadjuk a félretett hússzeleteket, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük mustárral, és kb. 60-70 perc alatt puhára pároljuk a rostélyost.

Amikor a hús elkészült, akkor a maradék felkarikázott hagymánkat karikáira szedjük, megszórjuk 1 evőkanál liszttel, forró olajban kisütjük, majd sózzuk.

Tálalásnál fejenként két szelet húst kínálunk a hagymás szósszal együtt, a rostélyost meghintjük a pirított hagymakarikákkal, és főtt-sült burgonyát adunk mellé.

Hagymás rostélyos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sertés karaj dubarry módra
Sertés karaj dubarry módra

A karfiolt rózsáira szedem, sós vízben félpuhára főzöm, leszűröm. A vajból, lisztből, tejből besamelmártást készítek, hozzáadom a tejfölt, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ausztrál mustáros szelet
Ausztrál mustáros szelet

A húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk. Az olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A visszamaradt olajban az apróra vágott hagymát, paradicsomot, paprikát megsütjük, megsz...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Skót fasírt - OK
Darált - Skót fasírt - OK

1. A fasírtmasszát nyolcfelé osztom és mindegyikbe belecsomagolok egy kemény tojást, majd forró olajban kisütöm. 2. Hosszában kettévágva teszem a hidegtálra.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Skót tojás
Skót tojás

Sós vízben megfőzük 4 db tojást, majd lehűtjük és megpucoljuk. Egy serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk, rászórjuk a finomra vágott hagymát, finoman megsózzuk, megborsozzuk, és 2 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk