4 szelet rostélyos (4 x 120-150 g), ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors, kb. 1-1 evőkanál olaj és vaj a sütéshez, 2 evőkanál liszt, 20 g vaj, 3+2 fej felkarikázott vöröshagyma, 500 ml marhaalaplé, 1-2 teáskanál mustár, olaj a hagyma sütéséhez
konyhakész húst kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük, majd rostjaira merőlegesen bevagdossuk, a kés lapjával megnyomkodjuk (vagy enyhén megklopfoljuk), sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, forró zsiradékban (olaj + vaj) - oldalanként 2 perc alatt - kérget sütünk rá, kivesszük és félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz 20 g vajat és 3 db felkarikázott vöröshagymát adunk. Világosbarnára pirítjuk, megszórjuk egy evőkanál liszttel, picit továbbpirítjuk, hozzáadjuk a félretett hússzeleteket, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük mustárral, és kb. 60-70 perc alatt puhára pároljuk a rostélyost.
Amikor a hús elkészült, akkor a maradék felkarikázott hagymánkat karikáira szedjük, megszórjuk 1 evőkanál liszttel, forró olajban kisütjük, majd sózzuk.
Tálalásnál fejenként két szelet húst kínálunk a hagymás szósszal együtt, a rostélyost meghintjük a pirított hagymakarikákkal, és főtt-sült burgonyát adunk mellé.
A belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben ( kivétel a lép azt egy órányi főzés után tesszük bele). főni a fűszerekkel együtt. Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat. Elkészítjük a bundát, azaz leresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk,almareszelővel lereszeljük, és megsózzuk. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű