50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
Elkészítése:
narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.
Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!
A tejet az élesztővel felfuttatjuk pici cukorral a többi hozzávalókat a tésztához egy mélyebb tálba öntöm és az élesztővel alaposan kidolgozzuk meleg helyre tesszük hagyjuk megkeln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatom az élesztőt. A megszitált lisztben elkeverem a sót, maradék cukrot, majd a tojások és a felfuttatott élesztő hozzáadása után dagasztani...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a nyírfacukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, végül sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összegyúrtam, majd a tésztát fóliába csavartam és hűtőszekré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 150 fokra előmelegítjük. A fehérjéket elektromos habverővel verjük, amikor szép habos, de még nem nagyon kemény, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál között...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű