menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos zselé cukorka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
Elkészítése:

Elkészítés:


narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.

Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!

Narancsos zselé cukorka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás -Diós zserbó
Almás -Diós zserbó

A tejet az élesztővel felfuttatjuk pici cukorral a többi hozzávalókat a tésztához egy mélyebb tálba öntöm és az élesztővel alaposan kidolgozzuk meleg helyre tesszük hagyjuk megkeln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
583.TÚRÓS KÍGYÓRÉTES
583.TÚRÓS KÍGYÓRÉTES

A langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatom az élesztőt. A megszitált lisztben elkeverem a sót, maradék cukrot, majd a tojások és a felfuttatott élesztő hozzáadása után dagasztani...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz
Speculoos, Mikulásváró fűszeres keksz

A vajat a nyírfacukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, végül sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összegyúrtam, majd a tésztát fóliába csavartam és hűtőszekré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Nektarinos - málnás habcsóktorta
Nektarinos - málnás habcsóktorta

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A fehérjéket elektromos habverővel verjük, amikor szép habos, de még nem nagyon kemény, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál között...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk