Családireceptkönyv.hu

Narancsos zselé cukorka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
Elkészítése:

Elkészítés:


narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.

Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!

Narancsos zselé cukorka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Rákóczi túrós linzer
Rákóczi túrós linzer

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem pihenni kb. 20 percre. Amíg a tésztát pihentetem összerakom a tölteléket. A túrót áttöröm egy szitán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csoki és diódarabos trüffel
Csoki és diódarabos trüffel

Egy tálban a szobahőmérsékletű vajat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg fényes krémet nem kapunk belőle. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sűrített tejet, a vaníliás cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Madártej szelet
Madártej szelet

A sütőport belekeverjük a lisztbe. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló recep
Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló recep

A hozzávalókat összekeverjük. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk