50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
Elkészítése:
narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.
Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem pihenni kb. 20 percre. Amíg a tésztát pihentetem összerakom a tölteléket. A túrót áttöröm egy szitán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a szobahőmérsékletű vajat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg fényes krémet nem kapunk belőle. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sűrített tejet, a vaníliás cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőport belekeverjük a lisztbe. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes