8 személyre:
2 citrom
150 g porcukor
2 kg őszibarack
1 üveg jéghideg félédes pezsgő v. alkoholmentes változathoz szűrt almalé
7 dl jéghideg szénsavas ásványvíz
8-10 citromfűlevél
A citromok levét elkeverjük a porcukorral. Az őszibarackok héját lehúzzuk, kettévágjuk őket, magjukat kiemeljük, nagyobb kockákra vágjuk és a cukros citromlébe forgatjuk. Folpackkal letakarjuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a barackokra öntjük a pezsgőt (vagy az almalevet)és az ásványvizet, végül belekeverjük a citromfűleveleket.
A vízbe tedd bele a többi hozzávalót, majd éjszakára tedd hűtőszekrénybe, hadd álljon össze, hadd oldódjanak ki a hatóanyagok és érjenek össze az ízek. Másnap fogyaszd egész nap ez...
Elkészítési idő:Fehércsoki likőr Az eljárás roppant egyszerű: a tejszínt fazékba töltöm, beleteszem a vaníliakivonatot vagy a vaníliarúd kikapart magjait, és a hüvelyt is utána dobom. Beletörd...
Elkészítési idő: 1 óraA tojáslikőrhöz fölforrósítunk 4 dl tejszínt a félbevágott vaníliarudakkal együtt. Habosra keverjük a tojássárgákat a maradék tejszínnel és a porcukorral. A forró tejszínt folytono...
Elkészítési idő: