8 személyre:
2 citrom
150 g porcukor
2 kg őszibarack
1 üveg jéghideg félédes pezsgő v. alkoholmentes változathoz szűrt almalé
7 dl jéghideg szénsavas ásványvíz
8-10 citromfűlevél
A citromok levét elkeverjük a porcukorral. Az őszibarackok héját lehúzzuk, kettévágjuk őket, magjukat kiemeljük, nagyobb kockákra vágjuk és a cukros citromlébe forgatjuk. Folpackkal letakarjuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a barackokra öntjük a pezsgőt (vagy az almalevet)és az ásványvizet, végül belekeverjük a citromfűleveleket.
Az alapanyagokat megkészítjük, megtisztítjuk, majd turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Poharakba töltjük ,díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a turmixgépbe tesszük, és először alacsony, majd magas fokozaton összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, akkor teszünk hozzá egy kis extra narancslevet. Frissen fogya...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA gyömbért meghámozzuk, felkarikázzuk. A citromokat alaposan megsikáljuk. 3 db-nak vékonyan lehámozzuk a sárga héját. A lényeg, hogy minél kevesebb fehér rész jöjjön le. 5 db c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Öntsd fel a rizst forró vízzel. 2. Másnap, amikorra a rizs megszívta magát a vízzel, vedd ki a fahéjrudat, és öntsd a rizst és a vizet egy turmixgépbe, mixeld össze. 3. Vékony...
Elkészítési idő: 8 ora 10 perc Nehézség: Könnyű