8 személyre:
2 citrom
150 g porcukor
2 kg őszibarack
1 üveg jéghideg félédes pezsgő v. alkoholmentes változathoz szűrt almalé
7 dl jéghideg szénsavas ásványvíz
8-10 citromfűlevél
A citromok levét elkeverjük a porcukorral. Az őszibarackok héját lehúzzuk, kettévágjuk őket, magjukat kiemeljük, nagyobb kockákra vágjuk és a cukros citromlébe forgatjuk. Folpackkal letakarjuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a barackokra öntjük a pezsgőt (vagy az almalevet)és az ásványvizet, végül belekeverjük a citromfűleveleket.
A dinnyehúst kimagozzuk, és addig turmixoljuk, amíg homogén lé nem lesz belőle. A gyümölcs édességétől függően mézzel édesítjük, és néhány csepp citromlevet csöpögtetünk bele. Kanc...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1.A hozzávalókat összedaraboljuk, és a vízzel együtt összeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyümölcsöket kockára vágni (almát, körtét felesleges hámozni), összekeverni, megszórni őrölt szegfűszeggel, fahéjjal, 2 citrom levével. Jöhet hozzá a cukor (barna v. nyírfacukor),...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1) Válassz 3 darab egészséges, ép menta levelet, szedd le és tépkedd össze őket kisebb darabokra; 2) Terítsd el a kávékar szűrőjének alján vagy ha filteres kávéfőződ van, akkor a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű