8 személyre:
2 citrom
150 g porcukor
2 kg őszibarack
1 üveg jéghideg félédes pezsgő v. alkoholmentes változathoz szűrt almalé
7 dl jéghideg szénsavas ásványvíz
8-10 citromfűlevél
A citromok levét elkeverjük a porcukorral. Az őszibarackok héját lehúzzuk, kettévágjuk őket, magjukat kiemeljük, nagyobb kockákra vágjuk és a cukros citromlébe forgatjuk. Folpackkal letakarjuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a barackokra öntjük a pezsgőt (vagy az almalevet)és az ásványvizet, végül belekeverjük a citromfűleveleket.
A cseresznyét kimagozzuk. A hozzávalókat beletesszük a turmixgépbe, és egyneműsítjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Levágom vagy lereszelem a lime és a narancsok héját, de vigyázok arra, hogy a belső fehér héj ne legyen rajta 2. Üvegpalackba teszem az alkoholokat, beleteszem a vaniliát és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lehűtott hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Ha szükséges édesítjük!
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű