8 személyre:
2 citrom
150 g porcukor
2 kg őszibarack
1 üveg jéghideg félédes pezsgő v. alkoholmentes változathoz szűrt almalé
7 dl jéghideg szénsavas ásványvíz
8-10 citromfűlevél
A citromok levét elkeverjük a porcukorral. Az őszibarackok héját lehúzzuk, kettévágjuk őket, magjukat kiemeljük, nagyobb kockákra vágjuk és a cukros citromlébe forgatjuk. Folpackkal letakarjuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a barackokra öntjük a pezsgőt (vagy az almalevet)és az ásványvizet, végül belekeverjük a citromfűleveleket.
válaszd szét a tojások fehérjéjét a sárgájától. A sárgájákat a mézzel keverd fel egészen habosra. Forralj egy nagyobb lábosban vizet a gőzöléshez. A tejet forrósítsd fel a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítünk egy erős teafőzetet kevés vízből és 2 filteres teából. 3 percig ázni hagyjuk, ehhez megy két citrom leve, 4-5 evőkanálnyi cukor, és frissen reszelt gyömbér. Tálaláskor a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszeres, török ételek szenzációsan frissítő, nyári kísérője ez a házi joghurtital, az ayran. Összeöntjük a joghurtot a vízzel. Sózzuk és beleszórjuk a friss mentát. Botmixerrel az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű