• 1 kakaós piskótalap
• 30 dkg eper
• 30 dkg málna
• 3 dl tejföl
• vaníliás porcukor
• citromlé
• 25 dkg gesztenye (mélyhűtött, massza)
• tejszínhab
A gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és pár szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A tejfölt vaníliás porcukorral, citromlével ízesítjük, és addig kevergetjük, míg a cukor elolvad. A gesztenyemasszát krumplinyomóval áttörjük, és a kétharmadát a cukros tejfölhöz keverjük. A piskótalapot babapiskótányi csíkokra vágjuk. A gúlákat a tálalótányérokon egyenként készítjük el. Négy piskótacsíkot lerakunk, ízesített tejfölt kanalazunk rájuk, és gyümölcsökkel megrakjuk. Arra keresztbe újra négy tésztacsíkot teszünk, azokat is meglocsoljuk tejföllel, gyümölcsöket rakunk rá, majd még egy réteg következik. Végül a maradék tejfölt rákanalazzuk, gesztenyét szórunk rájuk, és a gyümölcsökkel díszítjük.
A kétféle diót megdaráljuk és az agavé sziruppal, citromhéjjal, citromlével, fahéjjal ízesítjük. Egy jól kenhető masszát kell, hogy kapjunk. Ha száraz, nehéz kenni, akkor egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet vastag aljú teflonedénybe öntöm. A vaníliarudat felhasítom, a magokat belekaparom a tejbe és a héjat is beleteszem. Felteszem melegíteni, ügyelve, hogy ne forrjon fel, épp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a 4 egész tojással, 2 jó kanál rideg zsírral, a felfuttatott 7,5 dkg élesztővel, amit kevés langyos vízben, 1 kanál cukorral felfuttattam, rétes állagúra gyúrom. Pici sót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű