4 tojás,
17 dkg kristálycukor,
2 tasak vaníliás cukor,
5 dkg étkezési keményítő,
7-8 dkg liszt,
1 csapott tk. sütőpor,
18 dkg (6 lap) színtelen zselatin,
5 dl tejföl, citrom leve,
40 dkg eper,
2,5 dl tejszín,
5 dkg porcukor;
a tetejére: reszelt csokoládé.
A tojások fehérjét 10 deka cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 37x32 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokon kb. 12 percig sütjük. A sütőből kivéve kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, a piskótát kihűtjük. A zselatint beáztatjuk. A tejfölt a citromlével, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, kevés tejfölös krémmel elkeverjük, a maradék krémbe vegyítjük. Hűtőszekrénybe téve, 15-20 percig dermedni hagyjuk, közben időnként megkeverjük. A megmosott epret 5 szép szem kivételével feldaraboljuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Keveset félreteszünk, a többit a tejfölös krémbe vegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat. A piskótát keresztben félbevágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, ráborítjuk a másik lapot, kb. 2 órára hűvös helyre állítjuk. A süteményt porcukorral bőven meghintjük, 10 darabra vágjuk, mindegyiket 1-1 habrózsával, félbevágott eperrel és reszelt csokoládéval díszítjük.
Az olajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, sütőport, vanília aromát és a sót. Robotgéppel jól összedolgozzuk. Felmelegített melegszendvics sütőben kb....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA banánokat meghámozzuk, villával összetörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a citromhéjjal és a fahéjjal. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fánk hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a jól kiolajozott formába töltjük. 175 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. A felolvasztott csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKavarjunk habosra a margarint 1 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral, és egy citrom lereszelt héjával. Adjunk hozzá 1/2 csomag sütőporral elkevert 40 dkg lisztet és gyúrjuk össze eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű