2 tojás
75 g zabpehelyliszt
45 g zabkorpa - vagy teljes egészében zabpehelyliszt
15 g kakaópor
csipetnyi só (a tésztába, plusz a tojásfehérjékhez)
1 tk szódabikarbóna
50 gr nyírfacukor
150 g joghurt
pici tej a megfelelő állag eléréséhez
30 g cukormentes csoki apróra vágva
Elkészítése - rendkívül egyszerűűű és kb. 5 perc!
A tojásfehérjék kivételével alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd óvatosan add hozzá a csipet sóval kemény habbá vert fehérjéket is. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt elkészül, melyet tűpróbával ellenőrizhetsz.
Ezt az adagot 21x25 cm-es szilikonos tepsiben készítettem, tehát ha neked nagyobb tepsid van duplázd vagy triplázd a hozzávalók mennyiségét.
Megfelelő állag elérésén azt értem, hogy a tészta ne legyen se túl híg, se túl sűrű, kb olyannak kell lennie, mint egy hagyományos piskóta tésztának.
A lisztet, sütőport, cukrot beleszórtam az aprítógépbe (tésztás kés), rákockáztam a margarint, beleütöttem a tojást, nyomtam a gombot, morzsásra kevertettem. Átborítottam egy mély...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: 1 oraA tejfölt egy edénybe öntjük, elkeverjük benne a cukrot, egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Majd a végén hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Egy galuskára hasonlító tésztát kapunk....
Elkészítési idő: 1 óra