Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Klasszikus csiga


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

300 ml 2,8%-os tej
2 evőkanál kristálycukor
50 g élesztő (friss)
600 g búzaliszt (BL55)
100 g vaj (olvasztott)
0.5 teáskanál só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A töltelékhez

12 evőkanál kristálycukor
10 teáskanál kakaópor - holland
100 g vaj

A kenéshez

1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne, és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.

Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40 cm)

A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban és félretesszük.

A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta.

A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet.

Jó szorosan feltekerjük.

1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.

Szükség esetén kezünkkel kicsit lapítsuk ki a csigákat.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.

A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat. 200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Klasszikus csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bukta torta
Bukta torta

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, csipet cukorral felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalóval összegyúrjuk és duplájára. Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnás sajttorta
Málnás sajttorta

A zabkekszet aprítsuk morzsává, és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Kavarjuk össze, majd nyomkodjuk bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. TIPP: kapcsos tortaformában ajánl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Típus tészta
Típus tészta

A tojást a margarinnal, a cukorral és a baracklekvárral habosra keverjük (ha nem keverjük ki rendesen, nem jön fel). A kikevert masszához öntjük a tejet. Belemérjük a lisztet, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TUTI PISKÓTA
TUTI PISKÓTA

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk