A tésztához
300 ml 2,8%-os tej
2 evőkanál kristálycukor
50 g élesztő (friss)
600 g búzaliszt (BL55)
100 g vaj (olvasztott)
0.5 teáskanál só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltelékhez
12 evőkanál kristálycukor
10 teáskanál kakaópor - holland
100 g vaj
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40 cm)
A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban és félretesszük.
A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta.
A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet.
Jó szorosan feltekerjük.
1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.
Szükség esetén kezünkkel kicsit lapítsuk ki a csigákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat. 200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a száraz alapanyagokat: lisztek, sütőpor, só. A tojás sárgáját keverjük alaposan el a vaníliával, vajjal/kókuszolajjal, citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű