16 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 egész tojás,
2 dkg kakaó,
1 evőkanál porcukor,
1 evőkanál tejföl,
késhegynyi szódapor.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele 2 őzgerincformát.
Krém:
4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk.
Hozzáadunk 10 dkg áztatott mazsolát, 1 citrom reszelt héját és levét, 4 evőkanál búzadarát valamint 1/2 kg áttört túrót. 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk és a krémhez adagoljuk. A krémet az őzgerincformákba töltjük és a tésztát ráhajtjuk. Sütés után csokoládémázzal is bevonhatjuk, de e nélkül is finom.
az almákat megpucoljuk vékonyra szeleteljük -a forma aljára 2 kanál barna cukrot szórunk és erre szeleteljük az almákat -a tojásokat kikeverjük a cukorral + olaj + vanilia +Jogh...
Elkészítési idő: 30A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miutá...
Elkészítési idő:A lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés m...
Elkészítési idő: 25 perc