16 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 egész tojás,
2 dkg kakaó,
1 evőkanál porcukor,
1 evőkanál tejföl,
késhegynyi szódapor.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele 2 őzgerincformát.
Krém:
4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk.
Hozzáadunk 10 dkg áztatott mazsolát, 1 citrom reszelt héját és levét, 4 evőkanál búzadarát valamint 1/2 kg áttört túrót. 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk és a krémhez adagoljuk. A krémet az őzgerincformákba töltjük és a tésztát ráhajtjuk. Sütés után csokoládémázzal is bevonhatjuk, de e nélkül is finom.
1. Az 5 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, baracklekvárral vékonyan megkenjük. 2. Erre fektetjük a feketekávéba mártott babapiskótát, a tepsi hosszanti oldalával párhuzamosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. 2. Langyosan feltekerjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtej cukor élesztő kicsit meglangyosítom.. a dagasztóba kezdem mérni alulra a só rá a liszt, aztán a többi hozzávalókat.. alaposan kidagasztottam, elsőre 45 percet kelt, megkentem t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTepsi mérete: 20x36cm Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak, félretesszük hűlni. Közben elkészítjük a mascarponés krémet...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű