Olivaolaj
répa
hagyma
angolzeller
babérlevél, egész bors
zsü
csalán
jég
cukor, só
egészben főtt krumpli
keményítő
búzadara
tojássárga
maltodextrin
kesudió
kesudió
bazsalikom
parmezán
olivabogyó
olivaolaj
fehérborecet
zsályalevél
tej, tejszín
cukor só bors
spenót
borjúmirigy
forrázott glaszírozott mirigy
csalánmártás
csalánpesto
csalánropogós
gnocchi
Olivaolajon répa, hagyma, angolzellert pirítani kezdjük, babérlevéllel és egész borssal ízesítjük. Ezt felöntjük zsüvel (csontból és húsból főzött visszaredukált lé).
Csalán szára nem kell csak a leveleket levágjuk. Kell hozzá jég egy tálba. Cukorral és sóval vizet forralunk. Ebbe pár másodpercig beletesszük a csalánlevelet és utána jeges vízbe tesszük.
Gnocchi: előre megfőzött krumplit lereszeljük lisztet adunk majd 1 adag keményítő és búzadara, 1 tojás sárgája. Ezt formázható masszává gyúrjuk. Hengerré formázzuk és egyforma darabokat vágunk. Ezt vízben kifőzzük.
Maltodextrin nevű por + 1 adag apróra tört kesudió. A jeges vízből kiveszünk csalánlevelet és apróra vágjuk és ezt is hozzá. A masszát a sütőbe szilikonlapon 160 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Hamis pesztó: Kesudiót és bazsalikomot + parmezán és olajbogyó + olivaolajjal összeturmixoljuk. A végén kis fehérborecet.
Pici olajat felmelegítünk. Ebbe friss zsályalevelet rakunk és roppanósra sütjük pár másodperc alatt.
Mártás: Tej és tejszín egyenlő arányban, cukor, só bors és beletesszük a maradék csalánlevelet + spenót levél. És ezt leturmixoljuk. A mártást utána át is szűrjük.
Mirigy: a mirigyet lehártyázzuk főzés után. be tudunk nyúlni és úgy lehártyázni. Ezt a glaszirozó mártásba helyezzük és ebben készre főzzük.
A kfiőtt gnocchit lepirítjuk.
Tálalás alul gnocchi, rá a mirigy, köré mártás. Mirigyre ropogós és zsálya és olivalolja locsolva.
Hagymát szálasra, zsíron kicsit dinsztel, vége felé rá a szeletelt fokhagyma. Rá a felcsíkozott máj, kicsit később a majoranna, kicsit később a pirospaprika Felönt fél dl vízze...
Elkészítési idő:A marhahús széleit bevagdosom, majd kicsit kiverem, sózom, borsozom, mustárral megkenem, beleteszem egy zárható edénybe, és öntök rá olajat, úgy hogy betakarja. Hűtőbe teszem éjsza...
Elkészítési idő: 2-3 óraA húst egybe megfőzöm, beleteszem a répát, hagymát, fokhagymát, babérlevelet. Ha megfőtt, kihalászom a répát, összeturmixolom a tejföllel, a mustárral, a citromlével és 2 ek olajon...
Elkészítési idő: 2 óra