menu

Családireceptkönyv.hu

Csalán borjúmiriggyel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Olivaolaj
répa
hagyma
angolzeller
babérlevél, egész bors
zsü
csalán
jég
cukor, só
egészben főtt krumpli
keményítő
búzadara
tojássárga
maltodextrin
kesudió
kesudió
bazsalikom
parmezán
olivabogyó
olivaolaj
fehérborecet
zsályalevél
tej, tejszín
cukor só bors
spenót
borjúmirigy

Elkészítés:


forrázott glaszírozott mirigy
csalánmártás
csalánpesto
csalánropogós
gnocchi

Olivaolajon répa, hagyma, angolzellert pirítani kezdjük, babérlevéllel és egész borssal ízesítjük. Ezt felöntjük zsüvel (csontból és húsból főzött visszaredukált lé).
Csalán szára nem kell csak a leveleket levágjuk. Kell hozzá jég egy tálba. Cukorral és sóval vizet forralunk. Ebbe pár másodpercig beletesszük a csalánlevelet és utána jeges vízbe tesszük.
Gnocchi: előre megfőzött krumplit lereszeljük lisztet adunk majd 1 adag keményítő és búzadara, 1 tojás sárgája. Ezt formázható masszává gyúrjuk. Hengerré formázzuk és egyforma darabokat vágunk. Ezt vízben kifőzzük.
Maltodextrin nevű por + 1 adag apróra tört kesudió. A jeges vízből kiveszünk csalánlevelet és apróra vágjuk és ezt is hozzá. A masszát a sütőbe szilikonlapon 160 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Hamis pesztó: Kesudiót és bazsalikomot + parmezán és olajbogyó + olivaolajjal összeturmixoljuk. A végén kis fehérborecet.
Pici olajat felmelegítünk. Ebbe friss zsályalevelet rakunk és roppanósra sütjük pár másodperc alatt.
Mártás: Tej és tejszín egyenlő arányban, cukor, só bors és beletesszük a maradék csalánlevelet + spenót levél. És ezt leturmixoljuk. A mártást utána át is szűrjük.
Mirigy: a mirigyet lehártyázzuk főzés után. be tudunk nyúlni és úgy lehártyázni. Ezt a glaszirozó mártásba helyezzük és ebben készre főzzük.
A kfiőtt gnocchit lepirítjuk.
Tálalás alul gnocchi, rá a mirigy, köré mártás. Mirigyre ropogós és zsálya és olivalolja locsolva.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Mustáros marhahús
Mustáros marhahús

A húst ami lehet sertés comb, vagy lapocka is, felvágjuk ujjnyi szeletekre. Bele mártjuk a mustárba, amit lehet ízesíteni, lehet sót, borsot sőt aki szeretné egy csipet tormát is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia szelet
Stefánia szelet

A hagymát az olajon szép üvegesre pirítjuk. A húst egy tálba helyezzük és az üvegesre pirult, meghűlt hagymát hozzáadjuk. Majd következőleg 1 tojást, sót, borsot, petrezselyemzölde...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött borjúszegy
Töltött borjúszegy

Először elkészítjük a tölteléket: a zsemlét apróra vágjuk, egy deci vízben feloldjuk a húsle-veskockát, és a zsemlére öntjük. Ha megázott, összemorzsoljuk, összekeverjük a nyers to...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bélszin borjúszűzzel töltve
Bélszin borjúszűzzel töltve

A bélszínt lehártyázom, és mustárral enyhén bekenve, olajban 2 napig érlelem. A borjúszűzet az elkészítés napján szépen megformázom, sózom, borsozom. Kevés olajon a húsokat elősütö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk