Családireceptkönyv.hu

Fűszeres, ropogós csicseriborsó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

két marék, kb 150g csicseriborsó, előző este beáztatva (én ilyenből készítettem), vagy egy dobozos

2 evőkanál olívaolaj

1,5-2 evőkanál a kedvenc fűszeredből (és a Fűszerész, Chili con carne fűszerkeverékét használtam)

csipet só

Elkészítés:


Ha te is szárazból készíted, akkor ne felejtsd el előző este beáztatni. Miután megszívta magát, és puha (puhább) lett, mosd át, és amennyire tudod, kéztörlővel töröld szárazra. (Ha konzervből készíted, ugyanez a helyzet) Locsold meg az olajjal, keverd el alaposan, hogy mindenhol bevonja, majd szórd meg a fűszerrel és a sóval.
Szórd sütőpapírral bélelte tepsire, és tedd a még hideg sütőbe. Kapcsold 210'C-ra (légkeveréssel). Úgy gondolom, ez egy fontos lépés, mármint, hogy hideg sütőbe tolod, és relatív magas hőmérsékleten sütöd. Kb 30 perc kell neki, de 10 percenként keverd át, hogy egyenletesen süljön. Ha már szépen megpirult, kapcsold ki a sütőt, de még nem vedd ki, hanem hagyd benne még kb fél órát, hogy ott hűljön ki.

Fűszeres, ropogós csicseriborsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperlekvár - tartósítószer nélkül, minimális cukorra
Eperlekvár - tartósítószer nélkül, minimális cukorra

Első lépés az üvegek tisztítása! Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra. Az epret lecsumázzuk és rúdturmix segítségével olyan állagú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TEJSZÍNES SAJTOS GOMBÁS CSIRKEMELLCSÍKOK
TEJSZÍNES SAJTOS GOMBÁS CSIRKEMELLCSÍKOK

A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd olívaolaj, csirke fűszersó, só, bors, szójaszós keverékével bepácoljuk. Hagyjuk állni legalább egy félórát. Közben megpároljuk a felaprított vö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat, a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd villával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk