Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fűszeres, ropogós csicseriborsó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

két marék, kb 150g csicseriborsó, előző este beáztatva (én ilyenből készítettem), vagy egy dobozos

2 evőkanál olívaolaj

1,5-2 evőkanál a kedvenc fűszeredből (és a Fűszerész, Chili con carne fűszerkeverékét használtam)

csipet só

Elkészítés:


Ha te is szárazból készíted, akkor ne felejtsd el előző este beáztatni. Miután megszívta magát, és puha (puhább) lett, mosd át, és amennyire tudod, kéztörlővel töröld szárazra. (Ha konzervből készíted, ugyanez a helyzet) Locsold meg az olajjal, keverd el alaposan, hogy mindenhol bevonja, majd szórd meg a fűszerrel és a sóval.
Szórd sütőpapírral bélelte tepsire, és tedd a még hideg sütőbe. Kapcsold 210'C-ra (légkeveréssel). Úgy gondolom, ez egy fontos lépés, mármint, hogy hideg sütőbe tolod, és relatív magas hőmérsékleten sütöd. Kb 30 perc kell neki, de 10 percenként keverd át, hogy egyenletesen süljön. Ha már szépen megpirult, kapcsold ki a sütőt, de még nem vedd ki, hanem hagyd benne még kb fél órát, hogy ott hűljön ki.

Fűszeres, ropogós csicseriborsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Répás cukkini chips
Répás cukkini chips

A sárgarépát és a cukkinit lereszeljük. Egy tálba rakjuk a reszelt cukkinit és répát, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és egy csipet borsot. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ki...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Szilveszteri gombás pirítós
Szilveszteri gombás pirítós

Töröljük át a gombák kalapjait papírtörlővel, vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk kis darabokra. Egy kevés olajon pirítsuk két percig a lereszelt zellerszárat. Adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtgombóc levesbe
Sajtgombóc levesbe

zöldséglevesbe vagy krémlevesekbe jó levesbetét

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MUSTÁR
MUSTÁR

3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk