Hozzávalók:
A csirke nuggetshez:
0,5 kg csirke felsőcomb filé
fokhagyma granulátum
kb 2 tk só
bors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
finomszemű pankómorzsa
Az édes-savanyú szószhoz:
220 g barackdzsem
2 ek méz
3 ek almaecet
3 tk keményítő
1 tk szójaszósz
1 tk mustár
só
1/4 tk fokhagymapor
4 tk viz
A csirkehúst feldaraboljuk és egy aprítógépbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagyma granulátummal ízesítjük, majd addig daráljuk a géppel, amíg egészen pépes állagú húsmasszát nem kapunk. Ebből a masszából megformázzuk a nuggetseket, majd lisztbe, felvert tojásba és végül pankómorzsába vetjük őket. 170 fok körüli olajban szép aranybarnára sütjük őket, majd itatóspapíron landolnak.
A szószhoz az aprítóba nyomjuk a barackdzsemet, a mézet, az almaecetet, a szójaszószt, a mustárt, a fokhagymaport és a sót, majd az egészet lezúzzuk. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd a szósz alapot az aprítógépből egy kis lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Hozzáöntjük a keményítős vizet, majd néhány percig főzzük az egészet, ezután félretesszük.
Chilis-narancsos-mézes csirke :) Recept: Készítettem egy pácot, és ebben hagytam állni egy éjszakát a sózott-borsozott csirkét. Pác: 1 narancs leve, 1 narancs húsa, 2 kanál méz,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kettévágjuk, lebőrözzük. Sóval, borssal megszórjuk, és kb. 1 órát hagyjuk állni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A forró olajban a húst aran...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, és jó vékonyra kinyitjuk, sózzuk, enyhén borsozzuk. Kevés olívaolajon jól átsütjük, de figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. A gombákat tisztítás utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem és mindezt olajon roppanósra megpárolom. Leveszem a tűzhelyről, és ki...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes