Hozzávalók:
A csirke nuggetshez:
0,5 kg csirke felsőcomb filé
fokhagyma granulátum
kb 2 tk só
bors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
finomszemű pankómorzsa
Az édes-savanyú szószhoz:
220 g barackdzsem
2 ek méz
3 ek almaecet
3 tk keményítő
1 tk szójaszósz
1 tk mustár
só
1/4 tk fokhagymapor
4 tk viz
A csirkehúst feldaraboljuk és egy aprítógépbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagyma granulátummal ízesítjük, majd addig daráljuk a géppel, amíg egészen pépes állagú húsmasszát nem kapunk. Ebből a masszából megformázzuk a nuggetseket, majd lisztbe, felvert tojásba és végül pankómorzsába vetjük őket. 170 fok körüli olajban szép aranybarnára sütjük őket, majd itatóspapíron landolnak.
A szószhoz az aprítóba nyomjuk a barackdzsemet, a mézet, az almaecetet, a szójaszószt, a mustárt, a fokhagymaport és a sót, majd az egészet lezúzzuk. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd a szósz alapot az aprítógépből egy kis lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Hozzáöntjük a keményítős vizet, majd néhány percig főzzük az egészet, ezután félretesszük.
Elkészítem a páclét kettő evőkanál tejfölhöz hozzáadom 1 db tojást, kávéskanál vegyes virágmézet ízlés szerint, sót, borsot, delikát izésítőt, foghagymaport jól összekeverem, maj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni tesszük (lassú tűzőn). A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról levá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA római tálat használat előtt 20 percre vízbe áztatjuk (első használat esetén 30 perc). A csirkecombokat kettévágjuk, enyhén megsózzuk, és a római tálba egymás mellé tesszük őket....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű