Hozzávalók:
15 dkg héj nélküli törökmogyoró
15 dkg 99%-os Lindt étcsokoládé
2-3 evőkanál paleolaj
5 dkg olvasztott kókuszolaj
3 evőkanál őrölt eritrit vagy nyírfacukor
1 evőkanál Holland kakaó
1 vanília kikapart magjai
só
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A mogyorót a robotgéppel pépesre daráljuk (ha kisebb teljesítményű a gép érdemes előtte ledarálni). Hozzáadjuk a kókuszolajat, a cukrot, a kakaót, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd a lehető legsimábbra turmixoljuk. Végül összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval. Ha nem elég krémes még, akkor evőkanalanként adjunk hozzá a paleolajból és turmixoljuk át.(Ha szükséges a végén passzírozzuk át szőrszitán is!) Zárható tetejű üvegbe töltve, szobahőmérsékleten 2 hétig tartható el. (Na ez az amiről - magunkat ismerve - nem tudunk majd referálni :D. ) Az elkészített mogyorókrémnek először inkább mogyoró íze van, ami aztán az idő előrehaladtával a csokoládé ízével összeérve valóban nutellássá válik.
Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük. Elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűA vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. 2 Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) s...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű