Hozzávalók:
15 dkg héj nélküli törökmogyoró
15 dkg 99%-os Lindt étcsokoládé
2-3 evőkanál paleolaj
5 dkg olvasztott kókuszolaj
3 evőkanál őrölt eritrit vagy nyírfacukor
1 evőkanál Holland kakaó
1 vanília kikapart magjai
só
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A mogyorót a robotgéppel pépesre daráljuk (ha kisebb teljesítményű a gép érdemes előtte ledarálni). Hozzáadjuk a kókuszolajat, a cukrot, a kakaót, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd a lehető legsimábbra turmixoljuk. Végül összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval. Ha nem elég krémes még, akkor evőkanalanként adjunk hozzá a paleolajból és turmixoljuk át.(Ha szükséges a végén passzírozzuk át szőrszitán is!) Zárható tetejű üvegbe töltve, szobahőmérsékleten 2 hétig tartható el. (Na ez az amiről - magunkat ismerve - nem tudunk majd referálni :D. ) Az elkészített mogyorókrémnek először inkább mogyoró íze van, ami aztán az idő előrehaladtával a csokoládé ízével összeérve valóban nutellássá válik.
A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóval. Egy másik, nagyobb tálba beleütjük a tojást, és kicsit felhabosítjuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő:A margarint a porcukorral, sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyítet...
Elkészítési idő:A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot...
Elkészítési idő: