Hozzávalók:
15 dkg héj nélküli törökmogyoró
15 dkg 99%-os Lindt étcsokoládé
2-3 evőkanál paleolaj
5 dkg olvasztott kókuszolaj
3 evőkanál őrölt eritrit vagy nyírfacukor
1 evőkanál Holland kakaó
1 vanília kikapart magjai
só
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A mogyorót a robotgéppel pépesre daráljuk (ha kisebb teljesítményű a gép érdemes előtte ledarálni). Hozzáadjuk a kókuszolajat, a cukrot, a kakaót, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd a lehető legsimábbra turmixoljuk. Végül összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval. Ha nem elég krémes még, akkor evőkanalanként adjunk hozzá a paleolajból és turmixoljuk át.(Ha szükséges a végén passzírozzuk át szőrszitán is!) Zárható tetejű üvegbe töltve, szobahőmérsékleten 2 hétig tartható el. (Na ez az amiről - magunkat ismerve - nem tudunk majd referálni :D. ) Az elkészített mogyorókrémnek először inkább mogyoró íze van, ami aztán az idő előrehaladtával a csokoládé ízével összeérve valóban nutellássá válik.
A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezze...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Nehéz1. A pudingot, a tejet és a cukrot összekeverjük, és lassú tűzön megfőzzük. 2. A palacsintatésztához a cukrot, a lisztet, a tejet, a sót és a tojást összekeverjük és annyi szód...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet a vaníliás cukorral és a vajjal felforraljuk, tűzálló tálba öntjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval és 2 evőkanál c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük. Majd alaposan összekeverjük. Végül hozzá adjuk a tojásfehérjét. Elég ragacsos masszát kapunk, miután összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes