Családireceptkönyv.hu

KELKÁPOSZTA-KRÉMLEVES CSIRKEGALUSKÁVAL


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
40 dkg párolt kelkáposzta
2 db főtt burgonya
6 dl húsleves
1 csipet kakukkfű

A galuskához:
1 db szikkadt zsemle
1 dl tej
20 dkg csirkemellfilé
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás

frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS

1.
Vágjuk finomra a hagymákat, majd süssük üvegesre a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét tegyük félre, a többit adjuk a hagymás alaphoz a felkockázott burgonyával együtt.

2.
Pirítsuk együtt néhány percig, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, sózzuk meg. Végül turmixoljuk össze.

3.
A galuskához áztassuk a tejbe a felkockázott zsemlét. A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra, a petrezselymet vágjuk finomra. A zsemlét nyomkodjuk ki, majd tegyük robotgépbe a hússal és a petrezselyemmel együtt.

4.
Adjuk hozzá a tojást és a fűszereket, majd aprítsuk egészen finomra. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, és főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Adjuk a forró leveshez a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.

KELKÁPOSZTA-KRÉMLEVES CSIRKEGALUSKÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkíni krémleves, Limara
Cukkíni krémleves, Limara

A vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zellerkrémleves sonka-mozzarella-nyárssal
Zellerkrémleves sonka-mozzarella-nyárssal

A hagymát megtisztítottam, felaprítottam. A zellert meghámoztam és nagyobb darabokra vágtam. Egy fazékban a vajat és a 1 ek olajat összeolvasztottam, amin a hagymát megfuttattam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Sajtos brokkoli krémleves
Sajtos brokkoli krémleves

A brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Házi tyúkhúsleves
Házi tyúkhúsleves

1: A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. 2: A zöldségeket meghámozzuk, a répát és a zöldséget hosszába-negyedekb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk