HOZZÁVALÓK
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
40 dkg párolt kelkáposzta
2 db főtt burgonya
6 dl húsleves
1 csipet kakukkfű
só
A galuskához:
1 db szikkadt zsemle
1 dl tej
20 dkg csirkemellfilé
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás
só
frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
1.
Vágjuk finomra a hagymákat, majd süssük üvegesre a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét tegyük félre, a többit adjuk a hagymás alaphoz a felkockázott burgonyával együtt.
2.
Pirítsuk együtt néhány percig, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, sózzuk meg. Végül turmixoljuk össze.
3.
A galuskához áztassuk a tejbe a felkockázott zsemlét. A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra, a petrezselymet vágjuk finomra. A zsemlét nyomkodjuk ki, majd tegyük robotgépbe a hússal és a petrezselyemmel együtt.
4.
Adjuk hozzá a tojást és a fűszereket, majd aprítsuk egészen finomra. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, és főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Adjuk a forró leveshez a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.
Elkészítés: Egy 3 literes vagy annál nagyobb fazékkal dolgozz, olvaszd meg a vajat közepes lángon. Ha olajat használsz, öntsd a fazékba. Add hozzá a hagymát, paprikát és a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra daraboljuk. A krumplit, répát karikázzuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát és a tarhonyát. Felengedjük vízzel, és beletesszük a krumpli...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűVásárold meg a halakat akár készen, felszeletelve, a belsőségek nélkül, akár egyben. Ha utóbbit választod, először a pikkelyeket szedd le róla, majd vágd félbe. Vedd ki a gyomrát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű