HOZZÁVALÓK
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
40 dkg párolt kelkáposzta
2 db főtt burgonya
6 dl húsleves
1 csipet kakukkfű
só
A galuskához:
1 db szikkadt zsemle
1 dl tej
20 dkg csirkemellfilé
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás
só
frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
1.
Vágjuk finomra a hagymákat, majd süssük üvegesre a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét tegyük félre, a többit adjuk a hagymás alaphoz a felkockázott burgonyával együtt.
2.
Pirítsuk együtt néhány percig, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, sózzuk meg. Végül turmixoljuk össze.
3.
A galuskához áztassuk a tejbe a felkockázott zsemlét. A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra, a petrezselymet vágjuk finomra. A zsemlét nyomkodjuk ki, majd tegyük robotgépbe a hússal és a petrezselyemmel együtt.
4.
Adjuk hozzá a tojást és a fűszereket, majd aprítsuk egészen finomra. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, és főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Adjuk a forró leveshez a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.
A vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítottam, felaprítottam. A zellert meghámoztam és nagyobb darabokra vágtam. Egy fazékban a vajat és a 1 ek olajat összeolvasztottam, amin a hagymát megfuttattam....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1: A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. 2: A zöldségeket meghámozzuk, a répát és a zöldséget hosszába-negyedekb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű