menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves hagyományosan


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg fodros kel (3 levél)
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
3 közepes db burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
30 dkg virsli
1 evőkanál liszt
0.5 tk fűszerpaprika
200 ml főzőtejszín (vagy tejföl)
2.5 l víz

Elkészítés:


A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk.
A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A krumplit meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
A répaféléket és a felkarikázott levélnyelet kevés vízben, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sót és köményt. Amikor már majdnem puha, rátesszük a laskára vágott levelet, és a krumplit. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük hideg vízzel.
Takarék lángon hagyjuk, hogy lassan felforrjon (ennyi idő alatt puhára is fő, de ha mégsem, lassú tűzön főzzük még egy kicsit), majd beletesszük a karikákra vágott virslit.
A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a pirospaprikával, és ezzel habarjuk be a levest.

Frankfurti leves hagyományosan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Gombakrémleves 1
Gombakrémleves 1

Megtisztítjuk a gombákat. Kb. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
gombóc leves 2 krumplis
gombóc leves 2 krumplis

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
Hús leves ahogy én készítem
Hús leves ahogy én készítem

az anyagokat megpucolom egy nagy lábasba teszem és felöntöm vízzel felforralom a habját leszűröm majd takarék lángon puhulásig főzőm...ha kész átszűröm és cérna metéltet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar New orleans-i gumbo
New orleans-i gumbo

A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk majd rádobjuk a lisztet, mintha rántást készítenénk, annyi különbséggel, hogy állandó ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk