menu

Családireceptkönyv.hu

Májgombócleves (gluténmentes,paleo)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Recept:

2 ek. kacsazsíron 1 közepes hagymát megpirítunk, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket (bármilyen zöldség megfelel, csak jó sok legyen benne.
(Nálam:)
2 nagyobb sárgarépa
3 közepes petrezselyemgyökér
1 nagyobb karalábé
1/2 zeller
1 zöldpaprika, 1 paradicsom
1/4 fej (kicsi) káposzta
6 nagyobb karfiolrózsa
10 perccel a főzés vége előtt belerakjuk a májgombócokat és együtt készre főzzük.

Elkészítés:


Paleo májgombóc recept:
170 g pulykamáj
1 kisebb fej hagyma
1/2 kk. bors
1/2 kk. majoranna
2 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
80 g Casava dara (Cassava dara ITT!)
A dara kivételével mindent krémesre turmixolunk, majd hozzákeverjük a Casavát és picit várunk, amíg sűrű lesz. Nedves kézzel gombócokat formázunk. 42 pici gombóc lesz.

Májgombócleves (gluténmentes,paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Az olajon kiolvasztom a csíkokra vágott szalonnát. Kolozsvári húsos szalonnát szeretem hozzá a legjobban, de megteszi a bacon vagy esetleg füstölt tarja is. Rádobom a finomra vágot...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Paradicsomleves paradicsomból
Paradicsomleves paradicsomból

Úgy egy kilónyi paradicsomot megmosunk, gömbölyű fenekükön a héjat éles kiskéssel keresztben bevágjuk, majd egyenként forrásban lévő vízbe merítjük egy percre. Ekkor a héj szépen f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Malacleves kukoricagombóccal
Malacleves kukoricagombóccal

A húsos csontot egy nagyobb fazékban, kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (zeller...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

A brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Húsleves alaplével felöntjük, ( vagy v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk