Hozzávalók
Az alsó réteghez: 20 dkg vaj, 7,5 dkg cukor, 5 evőkanál kakaópor, 2-2,5 dl tej, 30 dkg darált keksz, 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró, 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez: 15 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 1 csomag Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor
A mázhoz: 2 dkg kakaópor, 3 dkg cukor, 4 ek. víz, 3 dkg vaj
Elkészítés
A vajat a cukorral, a tejjel és a kakaóval gőz fölött felfőzzük. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20 × 30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk. A krémhez a vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre. A mázhoz a cukrot a kakaóval és a vízzel 2-3 percig főzzük, amíg kicsit sűrűsödik és beleolvasztjuk a vajat is, majd egyenletesen elkenjük a krém tetején. Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük...
Elkészítési idő:A hozzávalókat ebben a sorrendben összekeverjük egy bögrében, majd 3 percig mikrózzuk.
Elkészítési idő: 6 perc8 tojásos piskótát sütünk a kávéval. A kávét, a cukrot, a lisztet és a tojást sűrűre főzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a két masszát összedolgozzuk Tetejére c...
Elkészítési idő: