Hozzávalók: (2 db. kisebb pizza vagy 1 nagy)
30 dkg cukkini kockára vágva (tisztítva mérve, hámozva, nagyobb magok nélkül)
1,5 dl forró víz
1 ek. citromlé
1/2 tk. só
15 dkg cassava liszt/manióka liszt
8 dkg nyílgyökérpor
4 dkg tápióka keményítő
3,5 dkg arany lenmag darálva
1 tk. szódabikarbóna
A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és a forró vízzel együtt turmixold le. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend le vékonyan kókuszolajjal, borítsd rá a masszát és kanállal simítsd el, lehet kör alakú, lehet négyzetes, ahogy tetszik, vékonyabb, vastagabb, ízlés kérdése.. Tedd előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőbe, süsd kb 18-20 percig, majd vedd ki, kend meg tetszőleges pizzaszósszal, tedd rá a feltétet. Tedd vissza a sütőbe és süsd még 5-6 percig, ha van felső grill funkciód, akkor kapcsold be azt is. Nyers húst, kemémyebb zöldségeket elő kell sütni, pirítani és úgy tenni a pizzára. Ezen a feltét fokhagymás kesudiós cassava darás krém vegán sajttal, pirított cukkini, pirított gomba, szalámi, paradicsom.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, sütőpapiron formázzuk. 15 percet süssük majd tetszőleges feltéttel újjabb 15 percig sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd leszűrjük. 2. A tojássárgákat a puha vajjal, a cukrokkal habosra habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát,a reszelt citro...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű