Hozzávalók: (2 db. kisebb pizza vagy 1 nagy)
30 dkg cukkini kockára vágva (tisztítva mérve, hámozva, nagyobb magok nélkül)
1,5 dl forró víz
1 ek. citromlé
1/2 tk. só
15 dkg cassava liszt/manióka liszt
8 dkg nyílgyökérpor
4 dkg tápióka keményítő
3,5 dkg arany lenmag darálva
1 tk. szódabikarbóna
A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és a forró vízzel együtt turmixold le. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend le vékonyan kókuszolajjal, borítsd rá a masszát és kanállal simítsd el, lehet kör alakú, lehet négyzetes, ahogy tetszik, vékonyabb, vastagabb, ízlés kérdése.. Tedd előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőbe, süsd kb 18-20 percig, majd vedd ki, kend meg tetszőleges pizzaszósszal, tedd rá a feltétet. Tedd vissza a sütőbe és süsd még 5-6 percig, ha van felső grill funkciód, akkor kapcsold be azt is. Nyers húst, kemémyebb zöldségeket elő kell sütni, pirítani és úgy tenni a pizzára. Ezen a feltét fokhagymás kesudiós cassava darás krém vegán sajttal, pirított cukkini, pirított gomba, szalámi, paradicsom.
A zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tsztát sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük. Közben elkészítjük a cukkinit és a szószt: egy serpenyőben felhevítjük az olíaolajat, beletesszük a koktélparadicsomokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesamel A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, aztán ut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szezámlisztet a tápiókakeményítő felével és a többi száraz összetevővel összekevertem, hozzáadtam az elkevert tojást, és kanállal jól összekevertem, majd hozzáadtam a vizet is. S...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű