Hozzávalók: (2 db. kisebb pizza vagy 1 nagy)
30 dkg cukkini kockára vágva (tisztítva mérve, hámozva, nagyobb magok nélkül)
1,5 dl forró víz
1 ek. citromlé
1/2 tk. só
15 dkg cassava liszt/manióka liszt
8 dkg nyílgyökérpor
4 dkg tápióka keményítő
3,5 dkg arany lenmag darálva
1 tk. szódabikarbóna
A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és a forró vízzel együtt turmixold le. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend le vékonyan kókuszolajjal, borítsd rá a masszát és kanállal simítsd el, lehet kör alakú, lehet négyzetes, ahogy tetszik, vékonyabb, vastagabb, ízlés kérdése.. Tedd előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőbe, süsd kb 18-20 percig, majd vedd ki, kend meg tetszőleges pizzaszósszal, tedd rá a feltétet. Tedd vissza a sütőbe és süsd még 5-6 percig, ha van felső grill funkciód, akkor kapcsold be azt is. Nyers húst, kemémyebb zöldségeket elő kell sütni, pirítani és úgy tenni a pizzára. Ezen a feltét fokhagymás kesudiós cassava darás krém vegán sajttal, pirított cukkini, pirított gomba, szalámi, paradicsom.
A túrót áttörjük jó alaposan majd hozzákeverjük a tojást,sót és ismét jól összekeverjük.Ezután adagoljuk hozzá a búzadarát.Véglegesen összedolgozzuk,3-4 órát hűtőben pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet sóval, langyos vízzel, olajjal és ecettel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és forró vízben 3 percig előfőzzük, majd leszű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük (a léből egy pohárral felfogunk). Hideg vízzel átöblítjük, az olajjal összeforgatjuk. Lefedve félretesszük. A szalonnát felcsíkozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat öszekevertem, majd hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Robotgéppel jól összedolgoztam. Kétfelé szedtem és rizsliszten görgetve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes