1/2 kg eper,
2 dl víz,
2 dl tejföl,
2 evőkanál étkezési keményítő,
2-3 evőkanál nádcukor
Az epret kicsumáztam, megmostam és daraboltam. Egy kis lábasban megszórtam a cukorral, picit állni hagytam, amíg levet enged, majd felöntöttem a vízzel és felforraltam. Amikor forrt, botmixerrel pürésítettem és a tejfölben elkevert keményítőt a forrásban lévő péphez kevertem. Addig hagytam még forrni, amíg a tejföl víztartalma kiforrt belőle, és kellő sűrűségűnek láttam már. Tálkákba szedtem és mikor kihűlt hűtőben még jól lehűtöttem.
Fogyasztás előtt, száraz serpenyőben megpirított mandula szeleteket szórtam rá és citromfű levéllel díszítettem, amit vígan elrágcsáltunk hozzá :)
A hozzávalókat összegyúrom, golyókat formálok belőle és kókuszreszelékben megforgatom.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megmosott rizst vaníliás tejben puhára főzzük. Lehűtjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a kimagozott meggybefőttet. Amikor a rizs teljesen kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat hidegen felkockázom, robotgéppel összedolgozom a két evőkanál liszttel, vagy kézzel összemorzsolom. Ujjnyi vastag téglalapot formázok belőle, fóliába csomagolom, és betesze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű