Családireceptkönyv.hu

Kecskecomb -Melinda módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hozzávalók és mennyiségek ízlés szerint:
-1 egész kecskecomb (csontostól)
-fokhagyma
-só
-őrölt bors
-őrölt kömény
-házi vegeta
-házi tejföl kb. 1 liter
-krumpli
-sárgarépa





Elkészítés:


Összekeverem a fűszereket és megforgatom benne a fokhagyma gerezdeket. .Egy vékony pengéjű késsel beleszúrok a húsba és több helyen megtűzdelem a fokhagymával. A comb külsejét is fűszerezem és éjszakára fridzsiderbe teszem.
Másnap a megtisztított , felkarikázott krumplit és sárgarépát a megmaradt fokhagymával összekeverem és egy fedeles mély sütőedénybe rakom. Erre fektetem a kecskecombot, majd leöntöm a befűszerezett tejföllel.
Lefedem és sütöm. Sütés utolsó harmadában fedő nélkül , míg a tejföl is ( majdnem) kisül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kemencés ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: KISS
Tepertős-krumplis hajtogatott pogácsa
Avatar KISS Kedvelnék
Tepertős-krumplis hajtogatott pogácsa

Elkészítése: Az élesztőt a langyos, de nem forró tejfölbe morzsoljuk, és megszórjuk cukorral. A liszteket egy tálba mérjük, meghintjük sóval. Elmorzsoljuk benne a főtt, áttört...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Perec szilveszterre abba sem bírod hagyni módra
Perec szilveszterre abba sem bírod hagyni módra

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: A
Pizza napoletana - Nápolyi pizza
Pizza napoletana - Nápolyi pizza

Először is készítse el az alapot. Ezután osszuk el a tésztát 250-270 g- os cipórkra. Minden tészta cipó felületét lisztezett felületen kinyújtjuk és elsimítjuk, hogy sima legyen...

Elkészítési idő: ???
Nehézség: Közepes
share
Avatar kefires lepény
kefires lepény

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk