A hozzávalók és mennyiségek ízlés szerint:
-1 egész kecskecomb (csontostól)
-fokhagyma
-só
-őrölt bors
-őrölt kömény
-házi vegeta
-házi tejföl kb. 1 liter
-krumpli
-sárgarépa
Összekeverem a fűszereket és megforgatom benne a fokhagyma gerezdeket. .Egy vékony pengéjű késsel beleszúrok a húsba és több helyen megtűzdelem a fokhagymával. A comb külsejét is fűszerezem és éjszakára fridzsiderbe teszem.
Másnap a megtisztított , felkarikázott krumplit és sárgarépát a megmaradt fokhagymával összekeverem és egy fedeles mély sütőedénybe rakom. Erre fektetem a kecskecombot, majd leöntöm a befűszerezett tejföllel.
Lefedem és sütöm. Sütés utolsó harmadában fedő nélkül , míg a tejföl is ( majdnem) kisül.
a tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt, a másik fele tejbe beleteszem a margarint, a liszthez adom a sót, először az élesztős tejet öntöm a liszthez, majd a margarinos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kemencét kb 4 óra alatt felfűtöm, közben előkészítem az ételt. A malacsütő edényt a sertészsírral kikenem. A csülköket alaposan átkenem a mustárral, és rászórom a fűszerek nag...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: NehézA langyos vízben feloldjuk a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A felfuttatott élesztőt összekeverjük a többi hozzávalóval,dagasztjuk,kelesztjük legalább egy ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű