(22x36 cm-es tepsihez)
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
A krémhez:
- 8 dl tej
- 4 dkg vanília pudingpor
- 4 dkg eper pudingpor (vagy bármilyen más rózsaszínű pudingpor)
- 5 evőkanál kristálycukor
A mázhoz:
- 350 g tejföl (1 nagy doboz tejföl)
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
1. A krémhez megfőzöm a vaníliás pudingot 4 dl tejjel, 2,5 evőkanál cukorral, majd az eperpudingot is 4 dl tejjel, 2,5 evőkanál cukorral - mindkét krémet teljesen kihűtöm!!
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
3. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, majd a tetejére kis halmokat teszek a pudingokból (vizes evőkanállal), és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
4. Amikor megsült a sütemény, még langyosan rákenem a tetejére a porcukorral és vaníliás cukorral elkevert tejfölt és így hagyom kihűlni a süteményt.
Kockákra szeletelve tálalom.
Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában
A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a forrásban lévő tejhez adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A tojások fehérjét könnyed habbá verjük, majd hozzáadva az édesítőszert tovább verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Ebbe forgatjuk a mákot. Egy 30x20 cm-es tepsit kibé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal, az olajjal, a tojással és tejjel elkeverjük. Külön edényben a lisztet, a sütőport, a sót, fahéjat keverjük össze. A két elegyet összeforgatjuk a darabokra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű