(22x36 cm-es tepsihez)
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
A krémhez:
- 8 dl tej
- 4 dkg vanília pudingpor
- 4 dkg eper pudingpor (vagy bármilyen más rózsaszínű pudingpor)
- 5 evőkanál kristálycukor
A mázhoz:
- 350 g tejföl (1 nagy doboz tejföl)
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
1. A krémhez megfőzöm a vaníliás pudingot 4 dl tejjel, 2,5 evőkanál cukorral, majd az eperpudingot is 4 dl tejjel, 2,5 evőkanál cukorral - mindkét krémet teljesen kihűtöm!!
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
3. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, majd a tetejére kis halmokat teszek a pudingokból (vizes evőkanállal), és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
4. Amikor megsült a sütemény, még langyosan rákenem a tetejére a porcukorral és vaníliás cukorral elkevert tejfölt és így hagyom kihűlni a süteményt.
Kockákra szeletelve tálalom.
Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában
Szikkadt, karikára vágott kifliket megáztatunk vaníliás cukorral ízesített, felhevített tejben. Megvárjuk, amíg a kiflik teleisszák magukat. Kivajazott tepsibe leterítünk egy réteg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 35x26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük. 2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Érdemes a krémmel kezdenünk, hogy ki tudjon hűlni még a torta megtöltése előtt. Ehhez egy vastagfalú lábosba rakjuk a dió és a kókuszolaj kivételével a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 cm átmérőjű tortaformát. 2. Egy nagy keverő tálban habverővel dolgozzuk össze a ricottát, az olajat, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű