menu

Családireceptkönyv.hu

FRANCIA DIÓS KOCKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 38 x 24 cm-es tepsihez
a középső tésztalaphoz:
6 egész tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
20 dkg darált dió
2 kávéskanál sütőpor
az alsó és felső tésztalaphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
a krémhez:
4 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
4 púpozott evőkanál liszt
6 dl tej
20 dkg porcukor
35 dkg vaj
a tetejére:
10 dkg durvára vágott dió
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál vaj csokoládéforgács (elhagyható)

Elkészítés:


Először a középső tésztát sütjük meg. Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Összekeverjük a diót, a lisztet és a sütőport, majd óvatosan a felvert tojáshoz adjuk. A tepsi alját kivajazzuk és lisztezzük, beleöntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (A sütési idő 20-25 perc.)

Az alsó és a felső lappal folytatjuk. A hozzávalókból nyújtható keménységű tésztát gyúrunk, és két akkora lapot nyújtunk belőle, mint a középső tészta. Kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben kb. 160 fokon csak addig sütjük a lapokat, amíg színt nem kapnak. Hagyjuk őket kihűlni.

Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor felével meg a vaníliás cukorral, majd beletesszük a lisztet, és a tejjel csomómentesre keverjük. Lassú tűznél állandó keverés mellett besűrítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A cukor másik felét habosra keverjük a vajjal, majd a két krémet alaposan összekeverjük.

A sütemény összeállítása: lap - krém - diós piskóta - krém - lap. A krémből maradjon annyi, amennyivel a végén a tetejét megkenjük.

A tetejére szánt diót darabokra vágjuk, a kristálycukorral meg a vajjal összepirítjuk, és a krémmel megkent sütemény tetejére szórjuk.
A végén csokoládéforgácsot is szórhatunk rá.

http://gesztenyeblog.blogspot.hu/

FRANCIA DIÓS KOCKA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínkrémes, eperlekváros süti
Tejszínkrémes, eperlekváros süti

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Összekeverjük a tojáshabbal é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Orsi
Rácsos szilvás Paleo
Rácsos szilvás Paleo

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Mézes zserbó
Avatar Júlia Dobos Kedvelnék Avatar Klári Kedvelnék
Mézes zserbó

Az egészet összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. lassú tűznél világossárgára sütjük. Töltelék: 3 evőkanál cukrot karamellá pirítunk, 1,5 evőkanál vízzel felengedjük.Utána 4,5 dl tejet a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Mákos csoda
Mákos csoda

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk.25*40 cm tepsibe 1 réteg, rá a lekvár és a töltelék majd a lap második fele.Tojással kenni. Alul-felül sütés 180 fok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk