Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 1 tojás, 1 tojássárgája, 5 evőkanál tej, 1 teáskanál szodabikarbóna; a krémhez: 1 liter tej, 25 dkg cukor, 15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 4 tojás, 2 tasak vaníliás cukor; a tetejére: 4 dl tejszín; a tepsi lekenéséhez: margarin
Elkészítése: A tésztához a porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint és a mézet gőz fölött kavargatva összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a szodabikarbónát, a lisztet és a tejet. Sima tésztát gyúrunk, amit két részre osztunk. A tepsi hátát margarinnal vékonyan bekenjük és két lapot sütünk 170 fokra előmelegített sütőben. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukrokkal. A lisztet kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, a maradék tejet a kikavart tojássárgákkal főni tesszük. Állandóan kavargatva hozzáadjuk a lisztes keveréket, megfőzzük. Kikavarjuk a margarinnal, óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot, majd megtöltjük a lapokat. A tejszínt kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk. Őrölt fahéjjal díszítjük.
A cukrot, a tojást, a ciromhéját és a pici sót egy tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a joghurtot és tovább keverem. Beleszórom a lisztet/én most 10dkg rétes és 10 dkg sima liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A joghurtokat egy keverőtálba öntjük és beleütjük a tojásokat. 2.Hozzáadjuk a cukrot, a sót és pár perc alatt habverővel összekeverjük, majd beletesszük az olajat is. Ha kétféle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEzután a vizet a margarinnal és a csipet sóval fel forraltam. Utána beletettem a lisztet,gyors mozdulatokkal keverem addig ameddig a tészta egy gombóccá összeáll, és elválik az ed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű