Családireceptkönyv.hu

MÉZES KRÉMES I.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 1 tojás, 1 tojássárgája, 5 evőkanál tej, 1 teáskanál szodabikarbóna; a krémhez: 1 liter tej, 25 dkg cukor, 15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 4 tojás, 2 tasak vaníliás cukor; a tetejére: 4 dl tejszín; a tepsi lekenéséhez: margarin

Elkészítés:


Elkészítése: A tésztához a porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint és a mézet gőz fölött kavargatva összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a szodabikarbónát, a lisztet és a tejet. Sima tésztát gyúrunk, amit két részre osztunk. A tepsi hátát margarinnal vékonyan bekenjük és két lapot sütünk 170 fokra előmelegített sütőben. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukrokkal. A lisztet kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, a maradék tejet a kikavart tojássárgákkal főni tesszük. Állandóan kavargatva hozzáadjuk a lisztes keveréket, megfőzzük. Kikavarjuk a margarinnal, óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot, majd megtöltjük a lapokat. A tejszínt kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk. Őrölt fahéjjal díszítjük.

MÉZES KRÉMES I.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Grízes krémes
Grízes krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Banános golyók
Banános golyók

A banánokat szétnyomkodok villával pépesre,hozzá teszem a vaníliás cukrot, a porcukrot és a daráltkekszet. Jól összegyúrom. Golyókat formázok és meghempergetem kókuszresze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos – túrós csiga
Pudingos – túrós csiga

Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk