Barna rész:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 10 dkg kakaó
- 15 dkg porcukor
- 2 e.kanál barack lekvár
- kevés tej
Fehér rész:
- 2 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 van.cukor
- 10 dkg margarin
- 25-30 dkg kókuszreszelék
A barnához összegyúrjuk a hozzávalókat, és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét, a porcukorral gőz felett keményre verjük és hozzágyúrjuk a többi hozzávalót.Hűtőbe tesszük kis ideig.
Citrom csavaróba folpackot teszünk, majd bele nyomkodjuk a fehér, majd a barna masszát.
A folpackba kicsi kókuszt teszek, akkor szebb a havas rész. Türelem... A hegycsúcs betöltésébe, főzőkanál nyelével szoktam segíteni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle. Krém: A vajat, a porcukrot és a tojás sárgát kikeverjük. A tejből, a lisztből, és a cukorból sűrü krémet főzünk. A...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát, és a tészta 2/3 részét belesimítjuk. A hűtőbe tesszük, a maradék tésztával együt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat sajtreszelőn lereszeljük és 15 percig hagyjuk puhulni, ezalatt kimérjük a hozzávalókat. A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű