Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Havas hegycsúcs


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Barna rész:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 10 dkg kakaó
- 15 dkg porcukor
- 2 e.kanál barack lekvár
- kevés tej

Fehér rész:
- 2 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 van.cukor
- 10 dkg margarin
- 25-30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A barnához összegyúrjuk a hozzávalókat, és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét, a porcukorral gőz felett keményre verjük és hozzágyúrjuk a többi hozzávalót.Hűtőbe tesszük kis ideig.
Citrom csavaróba folpackot teszünk, majd bele nyomkodjuk a fehér, majd a barna masszát.

Trükkök, tippek, praktikák:


A folpackba kicsi kókuszt teszek, akkor szebb a havas rész. Türelem... A hegycsúcs betöltésébe, főzőkanál nyelével szoktam segíteni.

Havas hegycsúcs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kó­ku­szos mas­carpone bomba csor­ga­tott cso­ki­val
Kó­ku­szos mas­carpone bomba csor­ga­tott cso­ki­val

Egy tálban keverd össze a hozzávalókat 2. Formálj golyókat a tésztából, és egyenként forgasd bele a maradék kókuszreszelékbe. Eközben a címlapon 3. Tálaláskor adagolj rá fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökös tekercs
Tökös tekercs

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. Teríts egy konyharuhát a pultra ás bőségesen szórd meg porcukorral. Ezzel fogod feltekerni a tekercset, fontos,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Mézes-csokis pogi
Mézes-csokis pogi

Legalább 3 órát állni hagyni hűtőbe,de lehet másnap is kisütni diónyi gombócokat formálni belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakni a közepében vastagfakanál nyelével mélyedést c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis quinoa-chia puding by S.P.Á.
Csokis quinoa-chia puding by S.P.Á.

Mérd ki a quinoat, majd forralt vízzel öntsd le. Hagyd állni néhány percig, majd alaposan öblítsd át, és tedd egy száraz serpenyőbe. Ekkor, folyamatos keverés mellett, lassú lángon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk