Barna rész:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg margarin
- 10 dkg kakaó
- 15 dkg porcukor
- 2 e.kanál barack lekvár
- kevés tej
Fehér rész:
- 2 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 van.cukor
- 10 dkg margarin
- 25-30 dkg kókuszreszelék
A barnához összegyúrjuk a hozzávalókat, és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét, a porcukorral gőz felett keményre verjük és hozzágyúrjuk a többi hozzávalót.Hűtőbe tesszük kis ideig.
Citrom csavaróba folpackot teszünk, majd bele nyomkodjuk a fehér, majd a barna masszát.
A folpackba kicsi kókuszt teszek, akkor szebb a havas rész. Türelem... A hegycsúcs betöltésébe, főzőkanál nyelével szoktam segíteni.
elkészítés A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mazsolát áztasd be a rumba és egy kis meleg vízbe. A lisztet szitáld át egy tálba, a tetejére morzsolj élesztőt, add hozzá a tejet, egy kis cukrot, és keverd el kis liszttel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes