menu

Családireceptkönyv.hu

MÉZESKALÁCS SZELET


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézeskalácshoz:

500 g liszt
100 g porcukor
2 kk. szódabikarbóna
1 kk. fahéj
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
250 g méz
60 g ráma
1 kisebb tojás

Krémhez:

2 dl dara
1 liter tej
2 csom. vaníliás cukor
400 g ráma
400 g porcukor

Elkészítés:


Tészta előkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
Mézet és rámát kicsit összemelegítjük, keverjük, míg a ráma el nem olvad. Ezt adjuk hozzá a lisztes keverékhez, amihez a tojást is hozzáadjuk.
Fakanállal összedolgozzuk, ha nagyon száraz kis vizet adhatunk hozzá. Ha nagyon lágy kicsi lisztet szórunk még bele.
Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit egy napig letakarva állni hagyunk.

Krém előkészítése:

A darából a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk. Lehűtjük.
A rámát a porcukorral habosra keverjük, amihez hozzáadjuk a kihűlt darás pépet. Jól összekeverjük, hűtjük.

Mézeskalács elkészítése:

A tésztát 4 részre osztjuk, az első adagot sütőpapíron kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk, majd a tepsire helyezzük. (26 x 30 cm nagyságúra nyújtottam) Mind a négy adag tésztát nyújtjuk, sütjük. Sütés előtt kicsit villával megszúrkáljuk.
Légkeveréses sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsül (az első lapnak több idő kellett kb. 10 perc, mert nem melegítettem elő a sütőt, az utolsó 5 perc alatt megsült.)

Torta összeállítása:

Amikor a lapok kihűltek, megtöltöttem a darás-vajas krémmel, úgy hogy a krémet 3 részre osztottam. Tetejére egy sima lap került.
Hűtőben egy éjszakát hagyni kell pihenni. Másnap szeleteljük, tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.

MÉZESKALÁCS SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar REGENOROS POGÁCSA
REGENOROS POGÁCSA

. Rendesen kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük frissen darált töpörtyűvel, és 15 percenként hajtogatjuk, úgy 3X4 szer. Utolsó kinyújtáskor a tészta tetejét berácsozzuk, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Sütés nélkül - Sztracsatella
Sütés nélkül - Sztracsatella

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Néhányszor megkeverve kihűtjük és hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Császármorzsa
Császármorzsa

1. palacsintatészta állagúra keverjük a hozzávalókat a vaj nélkül 2. magasfalú serpenyőben megolvasztjuk a vajat és ráöntjük a tésztát 3. hagyjuk egy kicsit sülni és aztán folyam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ani
Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm
Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk