Családireceptkönyv.hu

MÉZESKALÁCS SZELET


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézeskalácshoz:

500 g liszt
100 g porcukor
2 kk. szódabikarbóna
1 kk. fahéj
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
250 g méz
60 g ráma
1 kisebb tojás

Krémhez:

2 dl dara
1 liter tej
2 csom. vaníliás cukor
400 g ráma
400 g porcukor

Elkészítés:


Tészta előkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
Mézet és rámát kicsit összemelegítjük, keverjük, míg a ráma el nem olvad. Ezt adjuk hozzá a lisztes keverékhez, amihez a tojást is hozzáadjuk.
Fakanállal összedolgozzuk, ha nagyon száraz kis vizet adhatunk hozzá. Ha nagyon lágy kicsi lisztet szórunk még bele.
Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit egy napig letakarva állni hagyunk.

Krém előkészítése:

A darából a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk. Lehűtjük.
A rámát a porcukorral habosra keverjük, amihez hozzáadjuk a kihűlt darás pépet. Jól összekeverjük, hűtjük.

Mézeskalács elkészítése:

A tésztát 4 részre osztjuk, az első adagot sütőpapíron kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk, majd a tepsire helyezzük. (26 x 30 cm nagyságúra nyújtottam) Mind a négy adag tésztát nyújtjuk, sütjük. Sütés előtt kicsit villával megszúrkáljuk.
Légkeveréses sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsül (az első lapnak több idő kellett kb. 10 perc, mert nem melegítettem elő a sütőt, az utolsó 5 perc alatt megsült.)

Torta összeállítása:

Amikor a lapok kihűltek, megtöltöttem a darás-vajas krémmel, úgy hogy a krémet 3 részre osztottam. Tetejére egy sima lap került.
Hűtőben egy éjszakát hagyni kell pihenni. Másnap szeleteljük, tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.

MÉZESKALÁCS SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Mézes csiga
Mézes csiga

3 evőkanál mézet.10 dkg olvasztott vajat.és 1 evő kanál szóró cukrot össze kevertem . kenyérsütőben, vagy kézzel összeállítom A tésztát téglalap formára sodortam . kb akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő: 40-50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Panna cotta
Panna cotta

A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magocskáit és magát a rudat is, majd az egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Bejgli (diós, mákos)
Bejgli (diós, mákos)

A tölteléket célszerű előző nap elkészíteni, mert jól ki kell hűteni. A vizet a cukorral jól felforraljuk és utána ráöntjük a korábban már összekevert többi. A megadott mennyiség 6...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk