50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
A tepsi kenéséhez: vaj
A tálaláshoz: baracklekvár, porcukor
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.
Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.
A tejjel pudinggal kicsi cukorral sűrű pudingot főzünk...hozzáadjuk a vajat kihűtjük. A megkelt tèsztánkat tèglalap alakúra nyújtjuk.Megkenjük először a sűrű pudinggal, majd megsz...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, két felé vesszük és fél órára a hűtőbe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a fél liter tejet a cukorral...
Elkészítési idő:A lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát összekeverjük, belemorzsoljuk a zsírt, majd összegyúrjuk a tojással, tejszínnel és a mézzel. 6 cipóba osztjuk és egyenként kb 25×30 téglalap...
Elkészítési idő: