50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
A tepsi kenéséhez: vaj
A tálaláshoz: baracklekvár, porcukor
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.
Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.
A narancsot forró vízben megmossuk, a héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. A lisztet, porcukrot, mandulát, vaníliáscukrot és a narancs reszelt héját összekeverjük, a vajjal é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az alsó tészta legyen kicsit nagyobb, hogy a széleit a tepsi szélén felhajthassuk (különben ha a töltelék érin...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá Két lapot sütünk. A margarint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a mézzel együtt felolvasztjuk. A porcukrot, fűszereket , szódabikarbónát és a tojásokat egy mixerrel jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a mézes vajas masszát is, majd egy fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes