75dkg liszt, 20dkg p.cukor, 2 tojás, 6dkg zsír, 5 evőkanál vegyes virágméz!!!!, 2kk.szódabikarbóna, csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék és 4ek. házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Sütőpapíron elnyújtani...(A lehető legvékonyabb legyen!!) Nagy tepsi hátán s.papírostól 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...össz.9perc.)
Krém: 1l tej, 6ek. (152g) búzadara, 2 vaniliás cukor, csipet só. Ezt megfőzni, majd hűteni. (Folpackkal befedni, hogy ne bőrösödjön.)
4dl tej, 1 tejszínes pudingpor...szintén megfőzni. Hűteni. (Folpack!)
25dkg margarin, 25dkg p.cukor, ezt kikeverni.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel kidolgozni. Isteni finom, könnyű krémet kapunk.
Összerakás: 1lap, ezt rummal meglocsolni, krém, 2.lap, rum, sárgabarack-lekvár, 3.lap, rum, krém, 4.lap.
1,5 tábla (13,5dkg) olvasztott csoki+3kanál étolaj. Összeolvasztani... Ezzel bevonni. Egy kanálnyi olvasztott csoki maradt, abba kevertem fél ek.holland kakaót, zacsiba tettem, sarkát ollóval lecsíptem és megcirkáltam vele a már dermedő csokit.
Másnapra szépen lepuhul.
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő:A banánt villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2 kanál segítségével kupacokat halmozunk, majd ellapítjuk. Közepes láng...
Elkészítési idő: 0,5 óraA kekszet, hideg vajat, hideg csokit tegyük bele az aprítóba és mixeljük össze.A tortaformánkat béleljük ki, kb a 24 cm átmérőjű formát, és nyomkodjuk bele a masszát. Egy pohár alj...
Elkészítési idő: