Tészta
6 tojás
10 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
2 evőkanál sötét kakaó
4 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
1 csipet só
Fehér csoki csoki krém
200 g fehér csoki
200 ml tejszín
1 kiskanál zselatin
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál citromlé
Csoki krém
400 g keserű csoki
300 g tejszín
1 kiskanál zselatin
Szirup
100 cukor
200 ml víz
citromlé
vanília aroma
Felverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet. Egy tepsit kiolajozunk és kitapétázzuk liszttel. Beleöntjük az összetételt és 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben. Kivesszük a tésztát a tepsiből és mielőtt felvágnánk, hagyjuk teljesen kihűlni.
Fehér csoki krém: a tejszínt egy edényben felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feldarabolt csokit és addig kavarjuk míg el nem olvad. Ehhez még hozzáadunk egy gőzfürdőben feloldott kiskanálnyi zselatint. Hagyjuk kihűlni és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. Ezután felverjük, amíg kétszeresére nő. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a citromlevet, s végül használatig kitesszük a hidegre.
Csoki krém: ugyanúgy készítjük el mint a fehér csoki krémet.
Szirup: karamelizáljuk a cukrot, felengedjük vízzel és addig forraljuk amíg a cukor teljesen elolvad. Hozzáadjuk a vanília aromát és ízlés szerint citromlevet.
Összeállítás: a tésztát három lapra szeleteljük. Az első lapot megöntözzük sziruppal. A csoki krém felét rákenjük, rátesszük a második lapot, amelyet szintén megöntözünk sziruppal és rákenjük a fehér csoki krémet. Rátesszük a harmadik lapot, megöntözzük sziruppal és rákenjük a maradék csoki krémet a tetejére és a szélekre. Dekorációként mandula pelyhet és apró csokiből és fehércsokiből készült golyókat szórunk a tetejére. Elég kell legyen krém, hogy a végén maradjon néhány kanálnyi, amit felhasználhassunk a dekorhoz. A fehér csoki krém golyókhoz kókuszreszeléket adunk hozzá és kis labdákat formázunk belőle. A csokis krém golyókhoz apróra vágott mandulát adunk hozzá és a formázott labdákat megforgatjuk kakaó porban.
Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLemérjük a tojásfehérje súlyát, és kétszeres mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá. Gőz felett kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vigyázzunk, hogy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkeksz, hogy érdemes inkább egy nagy adagot sütni a hétvégén. Sokkal-sokkal finomabb lesz! NLCafé f Ajánlom A BRAMAC °COOL tetőrendszer megtartja az otthon melegét! hirdetés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport. A túrót jól áttörjük (erre a krumplitörőt használtam), majd hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a citrom res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű