menu

Családireceptkönyv.hu

TEPERTŐKRÉMES RUDACSKÁK


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

35 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
5 dkg margarin
1 db tojássárgája

Tepertőkrémhez:

15 dkg darált tepertő
1 kávéskanál só
0.5 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál margarin

Lekenéshez:

1 db egész tojás felverve
1 evőkanál tej

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a sót beleszórjuk, betakarjuk kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.

A liszthez adjuk még a felfutott élesztőt, a margarint, a tojás sárgáját.

Alaposan kidagasztjuk.

Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A ledarált tepertőt meghintjük a sóval, borssal, és a margarinnal krémesre kavarjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és kb. 5 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk.

Egy kanál domború oldalával egyenletesen elkenjük rajta a tepertőkrémet.

A tésztát képzeletben 3 vízszintes csíkra osztjuk.

A felső harmadot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó harmadot felfelé, rá terítjük.

A bal oldali szélét középre, majd a jobb oldali részt rá hajtjuk.

Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.

Újra elnyújtjuk 5 mm vastagra és a fenti módon ismét hajtogatjuk.

Megint pihentetjük 20 percet.

Újra elnyújtjuk, de most már csak két vízszintes sávra osztjuk képzeletben és a felső részt hajtjuk a lentire.

Majd az utolsó pihentetés után, ami 20 perc, a tésztát 1,5 cm vékony, hosszú sávra nyújtjuk.

Egy éles, vastagabb pengéjű késsel hosszában kettévágjuk, majd kb. 7 cm hosszú, 1,5 cm széles rudakra szeleteljük.

Sütőpapírral bélelt, nagyméretű (38*30 cm) tepsibe rakjuk, egymástól nem túl távol.

A sütőt előmelegítjük.

A tepsiben addig a rudacskák kelnek 20 percet.

Egy egész, felvert tojással lekenjük a tetejüket.

180 fokon, 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

TEPERTŐKRÉMES RUDACSKÁK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer lemon curddel
Linzer lemon curddel

Kis lábosban, kézi habverővel, a vaj kivételével összekeverjük a lemon curd hozzávalóit, és takaréklángon besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és hűlni hagyjuk. Akit z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Lusta asszony sütije
Lusta asszony sütije

A hozzávalókat keverőtálba helyezzük, alaposan kikeverjük, kivajazott tepsibe öntjük, (lisztezni nem kell) és forró sütőben megsütjük. Ezt követően felszeleteljük és felfaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tiramisu.
Tiramisu.

Egy hosszúkás jénai tál erre pont megfelel. A feketekávét a likőrrel kikeverjük. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótatalléros karamell szelet
Piskótatalléros karamell szelet

A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A tojások fehérjét pici sóval kem...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk