25 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
6 dkg cukor
1/2 citrom leve
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaníliacukor
tej( ha szükséges az összegyúráshoz, de nekem nem kellett)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Én még egy kis lisztet kellett szórjak a tésztára, (mert túl lágy volt, de ez függ a tojások méretétől, meg a liszttől is), tejet egyáltalán nem tettem. A tésztával könnyen lehet dolgozni.
Nagyon vékonyra nyújtottam, formával kiszúrtam, mindenik kör közepébe egy kevés lekvárt tettem, félbehajtottam, a szélét finoman lenyomkodtam.
Az eredeti recept szerint sütés előtt cukorral megszórjuk, de én az első tepsinél ezt elfelejtettem, a többit leszórtam. Nem volt nagy különbség a két tepsi között.
Sütőpapíros tepsibe rakosgattam, előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütöttem.
1. Az epret félbevágjuk. A formát (27 cm-es piteforma) vékonyan kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk. 2. A vajat a cukorral kezdjük el keverni, egyenként hozzáadjuk a tojásokat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ketté vesszük. (lehet duplán venni a tésztát) A tepsit vajjal kikenünk . A tészta felére rárakjuk a babapiskótát ,majd a befőt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLapos, téglalap alakúra formázzuk a tésztát, amit robot géppel dolgozunk össze, mert így a kéz melege nem érinti, majd becsomagolva hűtőbe tesszük jó pár órára, de még jobb, ha elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű