köles
paradicsom
petrezselyem
só
szegfűbors
citromlé
(hagyma)
olivaolaj
A kölest a citrmleves vízben (2-szeres) mennyiség meg kell főzni. Hidegen össze kell keverni a paradicsommal, olivaolajjal, petrezselyemmel és opcionálisan hagymával.
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, olívaolajjal, pici ecettel, sóval, frissen őrölt borssal, bazsalikommal, oreganóval fűszerezzük. Hogy igazán szépen nézzen ki, a juhsa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, vagy megpucoljuk és karikára szelve főzzük meg, sós vízben. A tojásokat keményre főzzük ( kb. 10 percig). A lilahagymát felszeleteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyik kedvenc ételem a majonéz (ritkán használt magyar nevén olajvaj), szinte mindenhez képes vagyok enni belőle. Ugyanakkor nem szeretem azt a fehér, kenőcsös állagú bolti vacakot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, sóval, borssal. (Természetesen ízlés szerint.) 2. A sajtokat és az almát apró kis kockára felvagdossuk, a hagymát vék...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű